Donatie kantoor meubilair: netwerken verbinden en doen

Er wordt de laatste tijd veel gepraat en geschreven over de bijdrage van de diaspora. Vaak gaat het dan om grootse plannen, opzetten van instituten of enorme bedragen die de diaspora gaat investeren. Wat in al dit rumoer onderbelicht blijft, zijn de vele private initiatieven van leden van de diaspora gemeenschap. Deze zijn er in diverse soorten en maten; allen met één doel namelijk belangeloos helpen.

Netwerken verbinden
Een paar hard werkende maatjes bundelen hun krachten en weten twee containers met kantoormeubilair te verwerven. De één werkt al jaren met zijn bedrijf – GMI Installatietechniek – op Schiphol; de andere directeur/eigenaar van Kolibrie Installatietechniek levert vak personeel. De heren hebben als gemeenschappelijke referentie Suriname. De ene ondernemer heeft vorig jaar kennisgemaakt met de gastvrijheid van de Surinaamse mensen; de andere ondernemer heeft niet alleen Surinaamse wortels maar is al jaren op diverse terreinen actief in Suriname. Via één van de contacten kregen zij de vraag om behulpzaam te zijn bij het vinden van kantoor meubilair. Bij de regeringswisseling waren er te kort aan kantoormeubilair.
GMI en Kolibrie hebben hun krachten gebundeld en van één van hun grootste opdrachtgevers kantoor meubilair gekregen. Bureaustoelen, vergader- en conferentietafels, archiefkasten en overige materialen. Genoeg om twee 40 Ft containers te vullen. De enige voorwaarde van de donateur was dat het meubilair niet verkocht mag worden. Er mag dus niet aan verdiend worden. En zo konden twee vliegen in één klap geslagen worden: in Suriname is de behoefte aan deze kantoorinrichting aanwezig en het kost de Staat verder niks. Er moesten nog twee zaken geregeld worden nl. de verscheping naar Suriname en een partner die lokaal garant moest staan om de inventaris op de juiste plek te leveren.

Sponsoring Seatrade
Voor de verscheping heeft Kolibrie de firma Seatrade benaderd; daar doen zij al lange tijd zaken mee. Dit bedrijf heeft de kosten van de verscheping van de containers voor zijn rekening genomen. Een lokale partner om de spullen in te klaren is gevonden in de Stichting Haathi Club. Deze organisatie heeft al eerder donaties aan overheidsinstellingen verzorgd.

Belangeloos doen
Als de diaspora daadwerkelijk iets wil doen, zonder daarvoor een directe beloning voor terug te verlangen, kan het altijd. Dat bewijst dit voorbeeld van een paar hardwerkende ondernemers met hun roots in- of affiniteit met Suriname. Zij verbinden hun netwerken om in dit geval goed bruikbaar kantoor meubilair een tweede leven te geven. Niet omdat zij iets terugvragen. Maar puur uit de noodzaak om te willen helpen, uit liefde voor het land waar hun roots liggen en vanwege een diepgewortelde wens dat het ook in Suriname goed mag gaan. Zie foto onderstaan personen die daar op staan hebben de container zelf geladen.

 

Kolibrie Installatietechniek

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *