Drs. Jim Bousaid en Dr. Anthony Caram bij KennisKring Nederland

KennisKring Nederland en KennisKring Suriname houden op donderdag 12 september een lezing & discussie avond over actuele economische ontwikkelingen in Suriname en het belang van de diaspora gemeenschap. De gastsprekers zijn drs. Jim Bousaid en Dr. Anthony Caram die beide  oud bankiers zijn en de financiele-monetaire situatie genoegzaam kennen. In een vorige KennisKring netwerk avond in Paramaribo zijn de governor van de Centrale Bank van Suriname,  de voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging,  de voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Assurantie en de voorzitter van de Vereniging van Cambio houders aan het woord geweest. Actueel zijn nog steeds de  geldaanhoudingen in Nederland en Miami, de langzaam stijgende wisselkoers, de euro policy en hoge kosten van de banken alsook de geld inwisselspeculaties met een hoog winstbejag. Aan de andere kant zijn er regulier spanningsvelden vanwege verlate betalingen aan boot-bushouders, medische dienstverleners, ondernemers e.a. De regering probeert aan alle betalingen te voldoen doch ontbeert de tijdige middelen hiervoor.

De vele leningen en de financiele economische blueprint hebben Fitch onze rating doen zakken hetgeen onze diaspora niet lekker zit. De regering en vele politici erkennen het belang van de diaspora maar het blijft bij mooie speeches en beloftes met de hoge vliegtarieven als oud heikelpunt. KennisKring Ned/Su is verheugd dat deze Suriname kenners  bereid waren hun kennis en updates te delen met de diaspora gemeenschap in Nederland. De avond staat olv Dr. Dewanand Mahadew en begint exact om zeven uur n.m. in Ons Huis aan de Beatrijsstraat 120 te Den Haag. Een ieder is welkom deze meeting bij te wonen.

Kenniskring KK, bestaat ruim 23 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curacao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door regulier inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskring is een instrument om d.m.v. contactlegging de expertise van elk netwerk lid te leren kennen en die als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK Su kent geen bestuur maar een coördinatie team. KK Ned kent een stichting.

Het KK team Ned/Sur

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *