Emigrations of Indians to Suriname: A saga an archival exhibition

Samenwerking Nationaal Archief Suriname en India een feit. Emigrations of Indians to Suriname: A saga and archival exhibition was het thema van de opening van een joint tentoonstelling georganiseerd door ons Nationaal Archief en die van India op donderdag 22 juni j.l.

Een MOU was getekend met India voor support onderzoek en training in zowel Suriname als India.

Mw. Rita Tjien a Foo legde de audience het af te leggen traject uit nav de getekende overeenkomsten met India. De conferentie gangers nu in Suriname waren ook aanwezig. Indian Archives director general mr. Singh sprak zijn waardering uit voor het werk dat Suriname doet met haar vele archief documenten w.o. het dagboek van Munshi Rahman Khan. Hij complimenteerde Maurits Hassankhan met zijn nobel werk.

Bilaterale afspraken over taal roots heritage zijn gemaakt in aanwezigheid van beide presidenten en zullen opgepakt worden. Belangerijk is dat de data base vertaald zal worden in het English. De original script of Jeevan Prakash is door de familie geschonken aan ons archief. Minister Noersalim van Biza opende de joint exhibition en sprak de hoop uit dat Suriname nuttig gebruik zal maken van de Indiase expertise.

Ter gelegenheid van deze avond en het bezoek werden boekwerken aan elkaar overhandigd.

Enkele fotoindrukken van die avond:

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *