Erasmus MC start samenwerking om meer buitenlandse patiënten te behandelen

Het Rotterdamse Erasmus MC is een samenwerking aangegaan met KLM en Schiphol om meer buitenlandse patiënten naar Nederland te halen. Het gaat om patiënten die “hoogcomplexe zorg” nodig hebben, zoals ingewikkelde operaties waarbij vaak zeer specialistische apparatuur nodig is. 

Op het gebied van hoogcomplexe zorg heeft het ziekenhuis overcapaciteit. Volgens het Erasmus zullen de wachtlijsten voor Nederlandse patiënten er niet door oplopen.

Om de medische reizen te begeleiden heeft het Rotterdamse ziekenhuis het International Patient Center The Netherlands (IPC) opgericht. Met de samenwerking moet het aantal internationale patiënten dat naar Rotterdam komt dit jaar met zo’n tweehonderd patiënten groeien.

Afgelopen jaar kwamen er al ongeveer vierhonderd buitenlanders naar het academische ziekenhuis, waarvan de helft uit de Nederlandse Antillen. De andere helft kwamen uit negentig verschillende landen.

Zeer specialistisch

Het gaat het om zeer specialistische ingrepen zoals het verwijderen van een hersentumor die aan de schedel zit vastgegroeid, het behandelen van kankertumoren met een gespecialiseerd bestralingsrobot, of het behandelen van taaislijmziekte bij kinderen.

De Nederlandse gezondheidszorg staat hoog aangeschreven in het buitenland. Het Erasmus voert gesprekken met andere ziekenhuizen om de samenwerking uit te breiden.

Bron: NU.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *