ERASMUS ONCOLOOG MAG GEEN KURKUMA TESTEN VAN FARMACEUTISCHE INDUSTRIE

Oncoloog Casper van Eijck, die onder meer Steve Jobs en Sonia Gandhi behandelde, is in Nederland de enige hoogleraar chirurgie met het aandachtsgebied pancreaskanker en ziet mogelijkheden met de inzet van kurkuma, maar hij wordt tegengewerkt. De praktijken van de farmaceutische industrie noemt hij ronduit ongezond. Knarsetandend moet hij vaststellen dat hij vanwege de macht van Big Pharma geen kurkuma bij alvleesklierpatiënten mag inzetten maar wel chemo terwijl het geelwortelpoeder effectiever is.

De werking van de farmaceutische industrie bij kankerbehandelingen

Van Eijck legt uit dat medische ontwikkelingen voor het grootste gedeelte worden geleid door de farmaceutische industrie. Dat vindt hij een groot minpunt, ‘want je wordt gedwongen door de industrie dingen te doen waar je niet achter staat’. Zoals bijvoorbeeld chemotherapie geven, terwijl dat nauwelijks effect heeft.

“Het laboratorium van een ziekenhuis heeft per jaar één tot twee miljoen euro aan inkomsten nodig vanuit de farmaceutische industrie,” gaat Van Eijck verder. “Dat betekent dat je dingen voor ze moet testen waar je als dokter niets aan hebt, en je patiënten ook niet. We doen dat toch, om de boel draaiende te houden. Maar in mijn optiek is dat ongezond.”

Bij alvleesklierkanker werkt kurkuma effectiever dan chemotherapie. Maar waarom geven wij niet die kurkuma, maar wel chemo?’

‘Vanwege de industrie natuurlijk! Zegt Dr. Eijck. “Ik heb met een inmiddels overleden patiënt literatuurstudie gedaan naar al gedocumenteerde alternatieven. En er is gewoon medische literatuur over de aangetoonde werking van kurkuma. Die informatie stuur ik nu ook aan mijn patiënten.”

Volgens de oncoloog werkt elke dag kurkuma door de bami doen net zo goed tegen kankercellen als chemotherapie. “En spruitjes zijn een goede groente voor patiënten met alvleesklierkanker,” zegt hij. “Je mag best weten dat ik heel terughoudend ben in het adviseren van chemotherapie.”

Hoe kun je Kurkuma zo effectief mogelijk inzetten?

In India bestaat er al eeuwenlang een zeer helend recept met kurkuma, genaamd ‘gouden melk’. Gouden melk is een eeuwenoud Ayurvedisch drankje om in de avond te drinken en bevat buitengewoon helende eigenschappen voor het lichaam.

Bron: http://leefbewust.nu/erasmus-oncoloog-mag-geen-kurkuma-testen-farmaceutische-industrie/