Gallery Singh in de vakantie

George Ramjiawansingh heeft als Surinaams Hindustaanse kunstenaar zich altijd enorm ingezet voor de jeugd vanuit het besef dat talent zo vroeg mogelijk moet worden gestimuleerd. In deze grote vakantie heeft hij getracht bijna letterlijk deze missie over te brengen op zijn leerlingen, door hun de gelegenheid te geven als assistent docent te mogen functioneren tijdens het bezoek van ongveer 100 kinderen tussen de 6 en 12 jaar aan zijn atelier “Stg. Gallery – Singh“ aan de Koningstraat 65 te Paramaribo.

Peuterschool Sharon had het initiatief genomen om kinderen tussen 6 en 12 jaar te mobiliseren om een bezoek te brengen aan een echte schilders atelier. Dit gebeurde op woensdag 28 augustus van 10.00 tot 13.00 uur. De kinderen waren afkomstig uit alle lagen van de bevolking en uit vele buurten.

De kinderen kregen uitgebreid uitleg over de plaats van kunst in het leven van de mens, en ook hoe door recycling van materialen om je heen, meerwaarde wordt gegeven, door de uitingsgevoelens van een kunstenaar. Aan de kinderen werden heel veel vragen gesteld om hun inzichten te toetsen en hun nieuwsgierigheid te prikkelen. Een leven zonder kunst is als het gaan  door het leven in  een zwart wit grijs dimensie.

De volgende kinderactiviteit in de vakantie  van Gallery Sing is op 15 september aanstaande in de Stichting Olifant. Dit wordt een tekenwedstrijd met mooie prijzen . Aanmelden kan nu al, dus het is opschieten geblazen vanwege het beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan op de telefoonnummers 8809773 en 747 4828.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *