Gít & Ghazal

Liefhebbers van Gít en Ghazal die niet geweest waren naar het optreden van Sangeeta Bhageloe op het event van Baadshah entertainment in het Utopia gebouw aan de Anton Dragtenweg, hebben een gouden kans gemist.
In een sfeervolle ambiance gecreëerd door Hans Bhawan, decorateur, compleet met cocktails en hapjes,  is een 3.5 uur durende muzikale show afgedraaid door Surinamers op een internationaal kwaliteitsniveau.
Terecht werd opgemerkt dat de kwalitatieve groei van Hindoestaanse Muziek in Suriname de laatste jaren opmerkelijk hard gaat, zowel op het muzikale als het vocale gebied. Zo hard zelfs dat internationale zangers bij shows in Suriname volledig bogen op de kwaliteit van de muziek ensemble o.l.v. Riaaz Ahmadali (keyboard en harmonium) die al 30 jaar in het vak zit. Shailindra Madari op de tabla, Soenil Ramdhani op de bass guitaar en Sudesh Mahes op de diverse percussie instrumenten vormden samen een oorstrelend team.
Maar de avond was vooral ingericht rondom de uit Nederland afkomstige Sangeeta Bhageloe, dochter van Surinaamse ouders. Haar zangopleiding begon al op 5 jarige leeftijd door haar vader in wie zij ook haar Guru ziet. In Nederland en India werd haar talent verder volledig gevormd.
Sangeeta is tot nog toe de enige Surinaams Hindoestaan die aan de voorrondes in de 2012 seizoen Sa Re Ga Ma Pa zangtalenten programma  in India heeft  kunnen meedoen .
Veel nummers van de avond waren afkomstig uit de jaren 80 en 90 en afkomstig van de maestro Jagjitsing (wijlen) en diens vrouw Chitra Sing (wijlen). Enkele waren afkomstig uit Bollywood films en van een andere ghazal grootheid Pankaj Udas. Als mannelijke zanger trad de heer Manoj Daryanani op die ook al 25 jaar niet onverdienstelijk, zich met zang en zanglessen in Suriname bezig houd. Voortreffelijke duetten vulden ook de avond en de bezoekers waren niet echt ready om te vertrekken na 3 uren zang. Berry Damri trad spontaan als gastzanger op en gaf ook een proef van zijn zang kunsten. Ook vader Bhageloe liet zijn voorliefde voor Mukesh nummers horen.
Na enkele toegiften werd de show afgesloten en kon men op de foto met de artiesten en nog nagenieten van en praten over de ervaren muzikale lekkernijen. Echt wel een concept voor herhaling vatbaar.
Onze felicitaties aan de organisatie.ghazal-en-git-avondgeet-ghazal