Gelukkige mensen doen dingen anders

Studies gedaan door de psycholoog Sonja Lyubomirsky geven 12 handelingen aan die door mensen anders gedaan worden, zodat hun niveau van geluk wordt verhoogd.

 1. Toon dankbaarheid; dankbaarheid voor al het goeds om je heen is al een teken dat je leven een dieper niveau van geluk zal brengen, zonder dat je iets erbij hoeft te kopen of te doen.
 2. Blijf optimistisch; een succesvol mens is hij, die wat er ook gebeurt, een manier vindt om een optimistische draai aan het geheel te geven. Hij ziet iets dat niet lukt slechts als een mogelijkheid om te groeien en iets nieuws uit het leven te leren.
 3. Vermijd piekeren en je te vergelijken met je medemens; dit werkt namelijk vergiftigend.
 4. Wees steeds vriendelijk; zonder verwachtingen een ander helpen is de meest krachtige manier om je van binnen goed te voelen. Er komt een hoeveelheid van de stof serotonine vrij door slechts te observeren hoe gelukkig je medemens wordt door jouw handeling (N.B.: de meeste tabletten tegen depressie maken serotonine vrij om je weer goed te laten
 5. voelen).
 6. Koester sociale relaties;er ontstaat een warm gevoel van het hebben van goede vrienden met wie je jouw eigen ervaringen kunt delen.
 7. Ontwikkel strategieën om voorbereid te zijn op het onverwachte; het is moeilijk om in dergelijke situaties aan een creatieve oplossing te komen, maar het is goed om gezonde oplossingen bij de hand te hebben.
 8. Leer te vergeven; gevoelens van haat vasthouden is desastreus voor je gezondheid. De negatieve emoties van haat uit het verleden, die je constant hebt, tasten je immuunsysteem aan met alle gevolgen van dien.
 9. Verhoog veranderingen in je belevenissen; wanneer je zo gefocust bent op hetgeen je doet, dan wordt je handeling hetzelfde als je bewustwording.
 10. Geniet van de geneugten des leven; het zijn de simpele zaken in het leven die het meest kunnen betekenen, als we die maar ten volle en bewust ervaren.
 11. Verbind je met je heel wezen aan je doelen; hierdoor ontstaat er een onafwendbare kracht om je doel daadwerkelijk te bereiken.
 12. Wees spiritueel en religieus; zo zullen we ervaren dat het leven groter is dan wijzelf.
 13. Zorg goed voor je lichaam; als je geen goede gezondheid hebt, dan zijn je geestelijke energie (je focus), je emotionele energie (je gevoelens) en je spirituele energie (je doel) uit balans. Studies hebben aangetoond dat bij depressieve mensen het niveau van geluk wordt verhoogd door regelmatig te bewegen.

Bron: http://www.marcandangel.com/2011/08/30/12-things-happy-people-do-differently/