Geslaagde moederdag evenement van Saathi

De Shri Krishna Mandir aan de Derde Rijweg, Kwatta heeft i.s.m. met de stichting Saathi van de heer Kries Ramkhelawan,  een sfeervolle moederdag evenement gehouden op zondag 15 mei 2017 van 18:00 u. tot rond 21:30 u. Na een korte introductie door de zang guru Kries Ramkhelawan, zongen ruim 40 zeer jonge dames en heren  in koor enkele bhajans, die opgedragen werden aan  moeder.

Deze kinderen zijn allen chatra’s (leerlingen ) van Kries Ramkhelawan en speciaal  getraind voor deze show.

Hierna waren er enkele solo optredens van  jeugdigen, waaronder als eerste  Esten John en Astra Roepchand, beiden 6 jaar, die hun zang-en ook harmonium kunsten  toonden, terwijl de 5 jarige Aishri Jhagroe van 5 jaar haar goede zang talenten ten gehore bracht.

Esten John

Astra Roepchand

Ook een aantal andere jeugdigen toonden hun goede zangtalenten.

Vervolgens waren er enkele dansoptredens, ook weer door kinderen uitgebeeld, die door hun zelf in elkaar was gezet.

Ook de moeders lieten hun zangtalenten horen  door enkele goede nummers te presenteren.

Nisha Madaran trad als gast op met enkele liederen waarvan een moederdag compositie van  Kries Ramkhelawan zelf.

Alle artiesten  waren in prachtige Indiase kleding getooid en werden regemaltig met een flinke applaus beloond  door de  450 gasten van de mandir.

Tijdens de show kreeg  de zang en muziek guru  Kries Ramkhelawan, de Rotterdamse onderscheiding van de Satya Dharma India, uit handen van de oud PVDA raadslid uit Hoogvliet de heer  R. Ramon Radjkoemar Ramsodit, die tevens voorzitter is van deze organisatie voor Suriname en Nederland.

.

Alle jonge zangers en zangeressen kregen een kado mee voor hun moeder, terwijl de aanwezige moeders ook niet met lege handen vertrokken. Stichting  Saathi die reeds jaren dergelijke shows organiseert, mag terugzien op een  geslaagde avond. Kries Ramkhelawan zet zich via zijn stichting in voor het overdragen van onze culturele erfenis aan de volgende generaties, zodat die op een waardige en correcte wijze onze rijke en mooie cultuur verder helpen uitdragen en voortzetten. Een goed voorbeeld dat navolging en ondersteuning verdient.

Bron: OHM