Gítá Jayantí

De Bhagavad Gítá (BG) wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest invloedrijke hindugeschriften, vanwege de filosofische, praktische, politieke, psychologische en spirituele waarde. (Bhagavad) Gítá Jayantí markeert de “geboorte” van dit heilige boek. De openbaring geschiedde door Shrí Krishna op de 11e dag van de maand Agahan (nov/dec), ongeveer 5000 jaren geleden.

 

De BG is het 25ste hoofdstuk van de Mahábhárata, ’s werelds grootste epos, waarin de machtsstrijd tussen de Pándava’s en de Kaurava’s, elkaars neven, wordt beschreven. Deze strijd duurde 18 dagen op het slagveld van Kurukshetra in India. Toen prins Arjuna op de 1ste dag van de strijd weigerde te vechten tegen zijn neven, zette Heer Krishna de waarheid van het leven en de filosofie van Karma en Dharma aan hem uiteen.

 

De blijvende invloed van de BG:

De BG is niet alleen een oud geschrift maar blijft ook heden ten dage een onmisbare gids voor betere levensomstandigheden; het vraagt een individu om te denken, om een eerlijke en juiste beslissing te nemen, om anders te kijken naar het leven.

 

“Een geschenk is zuiver wanneer het

gegeven wordt uit het hart, aan de

juiste persoon op het juiste tijdstip en

op de juiste plaats, en als we er niets

voor terugverwachten”.


Bron: OHM

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *