Hardeo Ramadhin viert zijn 75ste verjaardag

Op zondag 30 september herdacht Hardeo Ramadhin zijn 75 ste jaardag. Geboren in de Van Drimmelenpolder te Nickerie op 30 september 1944 vertrok hij op twaalf jarige leeftijd in 1956 naar Moengo. In 1962 behaalde hij zijn Sypestijn schooldiploma te Paramaribo en werkte in 1966 bij de politie.
In 1967 behaalde hij de vierde rangs akte en heeft tussen 1967-1970 als onderwijzer gewerkt in Nickerie.
In 1970 trad hij in Nickerie in het huwelijk met de verpleegster Indrawatee Seecharan en vestigden zich in Paramaribo omdat Hardeo gewoon leergiering was en in 1976 behaalde hij de hoofdakte, waarna de LO-geschiedenis, de LO- Aardrijkskunde; MO-A en MO-B geografie en gaf op diverse lagere, mulo en middelbare scholen les waaronder het HAVO 1, ACI, Lyceum 2, AMS.
Hardeo is ook docent geweest op het IOL en ruim 17 jaren verbonden geweest als docent op het Schakeljaar van de Universiteit. Tussen 2001-2004 hij districtscommissaris geweest van het district Nickerie.

Na zijn pensionering is hij tussen 2004-2019 docent bij het IBW. Het gezin Hardeo Ramadhin heeft vijf kinderen die allen succesvol hun studie hebben afgerond en een bijdrage leveren zowel in Suriname als in Nederland. Hardeo is een gerespecteerde politieke analist, schrijft regelmatig artikelen in dagbladen en houdt diverse lezingen en discussie avonden over de politiek. Hij houdt alle verkiezingscijfers gedetailleerd bij en is de auteur van 11 boeken.

Deze boeken met veel educatief- en cijfermateriaal gaan over de districten Nickerie, Commewijne, verkiezingsresultaten en zijn familie. Het voorlaatste boek heeft hij geschreven in verband met het 70 jarig bestaan van de VHP die hij helaas niet meer mocht aanbieden op de jaardag van de partij hetgeen zeker een domper heeft achter gelaten.
Zijn laatste boek is zijn eigen autobiografie welke hij aan de vooravond van zijn jaardag in klein familie verband op 29 september 2019 heeft gepresenteerd en die bestemd is voor de familieconsumptie en niet voor de verkoop.

Hardeo Ramadhin staat bij zijn duizenden studenten die hij les heeft gegeven en die vandaag grote functies bekleden in de Surinaamse en Nederlandse maatschappij bekend als een eerlijk en simpel mens die voor een ieder klaar staat die rechtvaardigheid hoog in zijn vaandel houdt. Vrienden en familie wensen hem nog vele gezonde jaren toe.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *