HENRY FORD’S achter kleinzoon belijdt het Hinduïsme

Henry Ford’s achterkleinzoon omarmde het  Hinduïsme en nam de naam van  Ambarish Dás aan.

Wat  fascineerde hem in het hinduïsme en wat dreef hem  om het te omarmen?

Ambarish Dás mag niet Indiaas geboren zijn. Zijn ziel is dat  echter wel. Zijn moeder is de dochter van Edsel Bryant Ford II, zoon van de legendarische Henry Ford (oprichter van de Ford Motor Company,USA). Dat maakt hem een ​​vierde generatie Ford en een onderdeel van één van de meest iconische families in Amerika. Maar deze Ford heeft meer aan  zijn hoofd dan auto’s.

Terwijl hij aan de Tulane University, Louisiana studeerde, hoorde hij voor het eerst  Hindu-religieuze muziek in de campuswinkel. Hij raakte gefascineerd bij het horen van de muziek. Die raakte hem diep. Zo begon zijn interesse  bij het hinduïsme.

Hij is getrouwd met een Bengaalse vrouw en heeft sindsdien zijn bekendheid en rijkdom gebruikt om het woord van het hinduïsme en Krishna te verspreiden.

Hij reisde over de hele wereld met zijn vrouw, ook een toegewijde, om het Krishna-bewustzijn te verspreiden omdat hij redeneert : “Het hinduïsme  is een geestelijke wetenschap, niet alleen voor Indiërs, maar voor iedereen op de hele wereld.”

“Ik had veel vragen toen ik opgroeide. Toen ik nog  jong was, vroeg ik me af hoe groot het universum was, wat er  aan de andere kant van de hemel was , wie was God, hoe  Hij was – dat  soort vragen en dingen ‘, zei hij.

‘Mijn grootvader Henry Ford zou vandaag de dag mijn levensstijl waarderen, want ook hij was  erg geïnteresseerd in het spirituele leven en de Oosterse filosofie.

Hij beoefende dagelijks yoga en las veel van de Hindu geschriften. Hij geloofde in reïncarnatie en was vegetariër. Hij was ook een goede vriend van Paramahamsá Yoganandá. ‘

Dus hij zou heel blij zijn geweest met de levensstijl die ik leid en waar  ik in geloof .

“Ik was op zoek naar betekenis in het leven en ik heb het niet gevonden in het geloof waarmee  ik opgroeide. Ik heb verschillende religieuze systemen geëxperimenteerd en gelezen, maar toen ik de Bhagavad Gitá las, was het alsof een bel ging rinkelen.

‘Het bevatte  alles wat ik zocht: God is een persoonlijkheid. We hebben een relatie met God en door die relatie te herstellen, kunnen we teruggaan naar de spirituele wereld. ‘

“Ik woonde al jaren in de Rocky Mountains of Wyoming als een kloosterling met  lezen, mantra’s zingen en het koken van vegetarisch eten.”

“Ik geloof in het concept van ananda – onbeperkt geluk. Geluk is niet iets dat een begin en een einde heeft – het is eindeloos. “

‘Sommige mensen worden gelukkig als ze winkelen, een goede maaltijd hebben of goed scoren in een examen, een baan krijgen, wat geld verdienen, maar hoe lang duur dat geluk? Het duurt niet zo lang. ‘

Geluk kan niet komen uit zintuiglijke objecten. Het komt uit zelfrealisatie. Het komt uit het realiseren van wie we zijn, wat  onze dharma is , wat we moeten doen, wie dienen wij te dienen.

Zodra we dat vinden en ons comfortabel voelen in die positie, dan realiseren we dat die positie niet kan eindigen. Niemand kan het wegnemen. Er is geen angst bij betrokken. Dat is het begin van geluk omdat het niet tijdelijk is.

Toen ik met Sharmilá trouwde, was dat een mijlpaal voor mijn ouders.

Ze waren erg onder de indruk van haar, ze was gepromoveerd dus heel hoog opgeleid en had veel bereikt , zeer goed opgevoed, en  natuurlijk houden zij ook van mijn kinderen, Amritá en Anishá.

Ambarish Dás  heeft bijgedragen aan de oprichting van de eerste Hindu-tempel in Hawaï en schonk ook 500.000 US dollar om het Bhaktivedanta Cultural Center in Detroit te helpen opzetten , welke  in 1983 is afgerond.

Hij  heeft in de loop der jaren veel belangrijke donaties gedaan , die lopende projecten hebben geholpen, zoals de Pushpa Samádhi Mandir van de Iskcon in Mayapur, India. Hij is ook de voorzitter van de Sri Mayapur Tempel van het Vedische Planetarium.

Ambarish Dás  heeft ook erg veel gelobbyd om een ​​vedisch cultureel centrum te bouwen  in Moskou met een  geschatte waarde  van 10 miljoen dollar, maar het werd door de communistische regering geblokkeerd.

Hij heeft onlangs een herenhuis van 6.000.000 US dollar gekocht om het om te bouwen tot  een tempel- en leercentrum in Honolulu, VS.

Bron: https://hathiwala.wordpress.com/2016/01/05/great-grandson-of-henry-ford-mr-ambarish-dasalfred-b-ford/