Herdenking 146 jaar Hindustaanse Immigratie

146 jaar Hindustaanse Immigratie is dit jaar op heel bijzondere manier herdacht. Op zondag 2 juni vond rond 14.30u. de onthulling van het 4e Bábá en Mái monument plaats bij het commissariaat  bij Nieuw-Amsterdam, nadat als eerste in 1993 de onthulling was aan de Kleine Combéweg, Paramaribo, de 2e in Kolkata (Calcutta), India (2015), en de derde op het Brasaplein tegenover de markt in Nieuw-Nickerie (2017. Ruim 1000 mensen waren getuige van de onthulling op 2 juni door vice-president Ashwin Adhin. Naast deze múrti werd er ook een “Lalla Rookh boot” onthuld vlak erachter door de Stg. Hindostaanse Immigratie o.l.v. hr Shabir Ishaak. Op deze dag werden ongeveer 15 burgers van Commewijne geëerd en gehuldigd door deze stichting vanwege hun bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van Commewijne.  

Hierna werden de bestuursleden van Stg. Hindostaanse Immigratie door de Districtscommissaris Ajaikumar Kali geëerd en gehuldigd voor al het werk dat ze hebben gedaan in Suriname.

Op immigratiedag woensdag 5 juni werd een herdenking van de Hindustaanse immigratie gehouden door Stg. OHM, CUS, NSHI en Yuvádal. Eerst werden er bij de nímboom die bij de herdenking van 75 jaar immigratie was geplant bloemen gelegd; hierbij was ook aanwezig de 95 jarige  hr. H. Kanhai die deze nímboom heeft geplant.  Hierna werd het monument van Bábá en Mái met málá’s omhangen en bloemen werden gelegd. Ook het beeld van Mama Sranan werd met  málá’s omhangen. Er werden toespraken gehouden door hr.Bhagwan GangaramPanday en Aniel Manurat , de ambassadeur van India Mahendersing Kanyal en vice-president Ashwin Adhin. Er was zang o.l.v. de zanger Harold Ramkoemar en groep die kosteloos heeft opgetreden. Hr. Krishan Sewdien zorgde voor geluid. En hr. Bidjai Sewnath zorgde voor de tent en stoelen.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *