Herdenking 15de Pravási Bháratiya Divas en Vishwa Hindi Divas

Op woensdag 9 januari 2019 herdachten de Indiase Ambassade en het Swámi Vivekánanda Cultural Centre de 15de Pravási Bháratiya Divas en Vishwa Hindi Divas. Toespraken werden gehouden door de Indiase ambassadeur Mahender Singh Kanyal, de hoofdgast Lekhram Soerdjan, minister van LVV en het DNA-lid en oppositieleider Chandrikapersad Santokhi.

Er was ook een cultureel programma van SVCC-studenten en er werd een video vertoond, waarin onze Nisha Madaran  het lied Vaishnava Jan To bracht.Minister Soerdjan en ambassadeur Kanyal reikten aan Nisha Madaran een speciale waardering uit die is gestuurd door de minister van Buitenlandse Zaken van India, op voorstel van de premier van India, Narendra Modi.
Er was een dansstuk dat de immigratie vertolkte en een “drama” waarbij Tetary werd uitgebeeld als een voorbeeldige en sterke figuur. De winnaars van de Bhárat Ko  Jániye Quiz werden geëerd met medailles. Deze werden uitgereikt door minister Soerdjan, Nalini Gopal en DNA-lid Santokhi. Zes personen waren winnaars.Er werd aan twee personen de Bhárat Ratna, het hoogste Hindi-diploma uitgereikt.
Acht kinderen kregen hun prijs voor de Jawáharlál Nehru tekenwedstrijd.Een aantal personen werden gewaardeerd voor hun bijdrage aan Surinaamse taal en cultuur. Onder andere waren dat Soesila Malhoe, Jan Soebhag, Indra Djwalapersad en hr. Manniesing van Leiding 9A.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *