“Het is het Prasad voor mijn harde werk” : Padma Shri Anuradha Paudwal

Anuradha Paudwal, het best bekend van  Hindu  devotionele liederen, zegt dat de Padma Shri onderscheiding  het  prasad voor de lange jaren van hard werken is.

Paudwal, 64, is een nationaal bekroonde zangeres, die gezongen heeft in Bollywood films als “Aashiqui”, “Ram Lakhan”, “Saajan” en “Dil”, naast de reeks van devotionele liederen, bhajans, mantra’s & stotras van haar zang. Zij verleende haar stem in meer dan 6000 liederen en in vele Indiase talen.

“Ik ben erg dankbaar. Het is een geweldige eer om  deze onderscheiding  van de regering van India te krijgen. Ik zing al heel lang devotionele liederen voor  Mata Rani en de onderscheiding  is het ‘prasad’ voor al mijn harde werk. Ik ben zeer tevreden. Het is een mooie eer,” vertelde Paudwal.

De zangeres zegt ook  dank verschuldigt te zijn  aan  haar publiek, dat haar  tijdens haar 45-jarige carrière heen heeft  gesteund. “Ik zou graag  het publiek  bedanken, omdat ze mij  altijd ondersteund hebben. ” Ook wil ik  graag mijn familie, mijn Guru’s  en alle leerkrachten bedanken”.

Onderscheidingen aan de bekende zanger  K. J. Yesudas’s Padma Vibhushan, Grammy-winnende muzikant Vishwa Mohan Bhatt’s Padma Bhushan en Kailash Kher en Paudwal’s Padma Shri, tonen  aan dat dit jaar muzikanten en zangers de voorkeur kregen bij het toekennnen van eerbetoon.

“Het is een goede zaak dat de musici zijn bedacht. Het gaat er verder om aan te tonen dat de overheid gediversifieerd talent uit het hele land erkent”, zegt Paudwal.

Anuradha Paudwal receives the Padma Shri Award from President Pranab Mukherjee at a ceremony held on March 31, 2017

Padma Shri Paudwal is op het ogenblik op tournee met live shows .

Bron: OHM