Hindi examens 2021

De Hindi- en Sarnami-lessen zijn in het afgelopen jaar 2020 wegens de Covid-19 crisis op vele Hindischolen stopgezet. Het fysiek niet bij elkaar kunnen komen, heeft ervoor gezorgd dat veel studenten de vervolg studies in Hindi niet konden oppakken. Verder konden mensen die een start wilden maken het leren van Hindi ook niet aan hun trekken komen.

Echter heeft de crisis niet alles en iedereen kunnen beperken in het verzorgen en leren van Hindi. Onder leiding van stichting Suriname Hindi Parishad zijn enkele Hindi leraren vorig jaar augustus begonnen met het verzorgen van online Hindi- en Sarnami-lessen. Uiteraard hebben niet alle mensen de mogelijkheid om online lessen te volgen, omdat niet alle leraren en studenten beschikken over optimale internet en laptop of computer. Desondanks heeft de stichting getracht om door te gaan met de online lessen om toch “geen verloren jaar” te laten zijn.

Jaarlijks werd het Hindi examen op de laatst zondag van de maand januari afgenomen met een gemiddelde bijkans 600 studenten. Zo zouden velen verwachten dat ook dit jaar op zondag 31 januari het landelijke Hindi examen zou worden afgenomen. Echter zal dat dit jaar niet het geval zijn, omdat de online lessen pas 6 maanden gaande zijn. Het examen voor dit jaar is verschoven naar zondag 18 april, in de paasvakantie. Deze datum in ook onder voorbehoud van de Covid-19 ontwikkelingen in Suriname. Ook de Hindi scholen die wel fysiek les hebben gegeven worden in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan de examens in april. Aan alle Hindi en Sarnami leraren en studenten wordt gevraagd om rekening te houden met de datum van het examen dit jaar.

Stichting Suriname Hindi Parishad
Pramsoekh
Secretaris SHP

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *