HWD: de thuisbasis van VG Himmat

Voetbalvereniging Het Witte Dorp (HWD) heeft onlangs haar 90 jarig bestaan gevierd. Deze viering ging gepaard met een wedstrijd tussen de veteranen van HWD en de veteranen van VG Himmat. Officieel is de vereniging HWD opgericht in november 1929. De voetbalactiviteiten zijn in januari 1930 gestart. De laatste twintig jaar maakt VG Himmat gebruik van alle faciliteiten van het moderne sportcomplex van HWD.

Tegen de tijd dat de officiële competitie in het voorjaar tegen het einde loopt, begint VG Himmat met de wekelijkse BBQ-trainingen met bijbehorende “derde helft”. VG Himmat bereidt zich op het sportcomplex van HWD voor op deelname aan voetbaltoernooien. De jaarlijkse familiesportdag is een terugkerende activiteit. En voordat VG Himmat  naar Suriname vertrekt worden hier de trainingen afgewerkt.

De samenwerking tussen HWD, als een KNVB geregistreerde vereniging, en de Vriendengroep Himmat is in 2019 beklonken in de vorm van een onthulling van een nieuw naambord voor het sportcomplex. Niet alleen VG Himmat is een gevestigde naam in Suriname. Ook HWD heeft inmiddels warme banden met Suriname. De club is een belangrijke sponsor van het Goede Doelen Project Su. HWD ondersteunt de jeugd in Suriname met goalnetten, ballen, sporttenues, sporttassen; vier van de vijf voorzitters zijn met VG Himmat meegereisd naar Suriname en hebben zo kennis kunnen maken met het land en de culturele verscheidenheid; diverse clubleden dragen in Nederland actief bij aan het Goede Doelen Project en hebben Suriname één of meerdere malen bezocht. Diverse clubs uit Suriname zijn door VG Himmat op het sportcomplex van HWD ontvangen om interland wedstrijden te spelen. Verenigingen als Parkash Boys, Boma Stars en VG Meerzorg hebben er gevoetbald. Voor 2020 staat een ontvangst van Randjiet Boys op het programma. Tevens zijn diverse ondernemers uit Suriname en DNA leden van zowel de coalitie als de oppositie op het sportcomplex geweest. De huidige voorzitter Nico Fernandez omschrijft de banden met Suriname als volgt: “als je daar 1 euro uitgeeft, krijg je er 9 euro voor terug in de vorm van vriendschap en hartelijkheid”.

De basis voor de huidige samenwerking tussen HWD en VG Himmat is gelegd door de ondernemer Soerin Malhoe. Hij is ruim 25 jaar als sportman verbonden geweest met HWD. In die periode heeft hij zich voor de club verdienstelijk gemaakt als Jeugdtrainers-coördinator, trainer van het hoogste A-elftal, trainer van het 2e elftal senioren en tussendoor ook nog als interim-trainer van de 1e selectie. Thans is hij adviseur van het bestuur van HWD, vanwege “de kennis die Soerin Malhoe heeft van mensen en de voetbalsport ” zoals een lid van de jubileumcommissie het omschrijft. HWD kent 2 bijzondere vormen van lidmaatschap dat statutair is vastgelegd. Je kunt voor een aaneengesloten periode van 25 jaar inzet als vrijwilliger voor de club of voor bijzondere prestaties de status van “lid van verdienste” krijgen. Of een lid kan voor zijn bijzondere prestatie als sporter / trainer door de leden worden voorgedragen als erelid. Een erelid heeft levenslang vrijstelling voor het betalen van contributie. Soerin Malhoe is erelid van HWD.    

HWD blijft continu innoveren. Niet alleen qua faciliteiten zoals een nieuw kunstgrasveld maar ook in het introduceren van nieuwe concepten zoals walking football voor ouderen. Sport wordt als middel ingezet om letterlijk in beweging te komen. Een andere vernieuwing betreft het project “De derde helft” waarbij de kantine van HWD dient als “huiskamer’’ voor ontmoeting en sociale contacten van mensen die eenzaam zijn. De huidige voorzitter van HWD, de heer Nico Fernandez, neemt de samenwerking met VG Himmat als voorbeeld. Begin 2019 was de verlichting van de velden totaal versleten. Na 14 jaar intensief gebruik was er amper licht. Zes vrienden van de VG Himmat en zes leden van HWD hebben de handen ineengeslagen en hebben een uitgestelde lening verstrekt waardoor de velden voorzien zijn van lichtmasten met compleet nieuwe Ledverlichting. Dat is de kracht van samenwerking.

Namens het bestuur van HWD en VG Himmat,

Stanley Ramkhelawan

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *