In Memoriam Iwan Raghoebarsing

Op 27 april, Koningsdag in Nederland, kregen wij het trieste bericht dat ons lid Iwan Raghoebarsing ons helaas is komen te ontvallen. Iwan was vele jaren actief betrokken bij de activiteiten van VHP-Sympathisanten Nederland en later bij VHP-Nederland. Hij was altijd bereid mee te denken over de ontwikkelingen in Suriname en was als radiomaker actief bij de Haagse lokale zender Vahon Radio.

De familie Raghoebarsing waar Iwan uit voorkomt, speelt een belangrijke rol in het vormgeven van de vernieuwing binnen de VHP. Iwan was nauw betrokken bij deze ontwikkelingen en een grote vriend, vertrouwensman en ondersteuner van de activiteiten van zijn broers voor vernieuwing binnen de VHP. Hij vervulde bestuursactiviteiten in diverse organisaties in Nederland waaronder secretaris van Sociëteit Tagore, Mandir ASAN, afdeling NEHOB-Den Haag e.o., Kenniskring Nederland & van VHP-SN gedurende vele jaren. Naast zijn vele bestuursactiviteiten was Iwan fervent uitdrager van de Hindoestaanse/Indiase muziek in Nederland. Ook was hij actief betrokken bij de promotie van toneelvoorstellingen die het leven van de Hindoestanen in Nederland en Suriname als thema hebben.

Hij was de grote man achter de promotie van het boek ‘Uit de klei van Saramacca’ geschreven door broer Stanley, dat handelt over zijn familiegeschiedenis. Iwan was een organisatietalent, optimist, familieman, politiek, sociaal en cultureel bewogen markante persoonlijkheid.

VHP-Nederland wenst zijn vrouw Lies Rattan, zijn zonen Vinand en Vinesh en schoondochter Angela veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies. Wij zijn blij dat wij over de inzet van uw man en jullie vader vele jaren mochten beschikken. Moge zijn Atma een goede bestemming vinden.

Farewell friend Iwan, it was beautiful, as long as it lasted.
When you live in the hearts of those you love, you never die (Rabindranath Tagore)
VHP-Nederland neemt in liefdevolle herinnering afscheid van een markant lid.

Bestuur VHP-Nederland
Dr. L. Soedamah (Voorzitter)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *