India is slachtoffer van terrorisme

De Amerikaanse president Donald Trump, die in Saoedi-Arabië was, heeft gezegd dat India ook het slachtoffer is van gewelddadige terreuraanvallen.
Met verwijzing naar de verschillende terreurincidenten die in de VS plaatsvonden, zei Trump dat Europa, de landen van Afrika en Zuid-Amerika, India, Rusland en China ook continu doelwit zijn van terroristische aanslagen.
Hij zei ook dat een humanitaire en veiligheidsramp die in het Midden-Oosten begon, nu verspreid is over alle landen.
“… in bekende aantallen is de dodelijke tol geheven op onschuldige mensen van Arabische, Moslim en Midden-Oosterse landen . Ze hebben de gevolgen van de moorden en vernietiging gedragen in deze golf van fanatiek geweld. Volgens sommige schattingen zijn meer dan 95 procent van de slachtoffers van terrorisme zelf moslims. We hebben nu een humanitaire en veiligheids ramp in deze regio die zich verspreidt over de hele wereld, “zei hij.
President Trump vraagt ook leiders van de landen van het Midden-Oosten om tegen de ‘crisis van islamitisch extremisme’ dat uit de regio is ontstaan te vechten .
Hij zei ook dat de strijd tegen terrorisme niet de strijd is tussen het Westen en de islam, maar het is een strijd tussen goed en kwaad.

Bron: OHM (http://www.indiatimes.com/news/india-has-been-victim-of-terrorism-says-us-president-donald-trump-in-saudi-arabia-322175.html)