India wordt de zesde economie van de wereld, laat verschillende EU-landen achter zich

Het Internationaal Monetair Fonds verwacht dat India opnieuw zal schitteren  als een van de snelstgroeiende grote economieën in de periode 2018 – 2019, en voorspelt  een groei van 7,4 procent in 2018.

NIEUW DELHI: India overtrof in 2017 Frankrijk met haar jaarlijkse Bruto Binnenlands Product (BBP)  op de lijst van de Wereld Bank  om  zo de zesde grootste economie ter wereld te worden.

Met een BBP van $ 2.597 biljoen, duwde India Frankrijk naar de zevende plek en rangschikte zich  voor verschillende Europese Unie (EU) staten.

De Verenigde Staten staan  als de grootste economie ter wereld met een BBP van $ 19,3 biljoen. China kwam op de tweede plaats met een BBP van $ 12,23 biljoen, gevolgd door Japan op de derde plaats met een BBP van $ 4,87 biljoen.

Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn de andere twee landen die voor India gerangschikt staan.

De buurstaat van India, Pakistan, stond op nummer 40 in de lijst met een BBP van $ 304.952 miljoen.

De economie van het land scoorde een kwart van de  7,7 procent in het kwartaal van januari-maart van het boekjaar 2018, en liet een gestadig herstel zien van de effecten van demonetisatie en de goederen- en dienstenbelasting (GST). De groei van het bbp bedroeg in 2017-18 echter 6,7 procent, het laagste percentage in vier jaar.

Ondanks het feit dat het de op zes na grootste economie ter wereld is, blijft India’s BBP per hoofd van de bevolking laag scoren op slechts $ 1963,55 per persoon.

Eerder verklaarde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat India naar verwachting opnieuw zal verschijnen als een van de snelstgroeiende grote economieën in de periode 2018 – 2019, met een voorspelling van de groeivoet van het land van 7,4 procent in 2018.

De internationale financiële organisatie voorspelt ook een groeipercentage van 7,8 procent voor 2019.

India, met ongeveer 1,34 miljard inwoners, is ook klaar om ’s werelds meest bevolkte natie te worden, terwijl de Franse bevolking 67 miljoen bedraagt.

Bron: ZEENEWS

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *