Indiase Ambassade herdenkt de 73ste “Republic Day” van India

Heden, 26 januari 2022, herdenkt de Indiase Ambassade de 73ste “Republic Day” van India. Om 9.00 u. werd door de Indiase ambassadeur, Shankar Balachandran, de vlag gehezen. Hierna las hij de boodschap van de Indiase president, Ram Nath Kovind, voor in het Engels. Er was ook een korte videoboodschap in het Hindi van premier Narendra Modi.
Hierna werden aan de winnaars van de Swámi Vivekánanda online quiz door de ambassadeur van India prijzen uitgereikt. De winnaars zijn Sherwien Autar, 1e prijs, Regillio Karijoredjo, 2e prijs, en Sharmila Devi Jaikumar, 3e prijs. Verder was er een video presentatie van enkele gevechtsstraaljagers w.o. Dhruv en Rudra. De ambassadeur overhandigde een mini helikopter aan minister Krishna Mathoera van Defensie. Hierbij waren aanwezig vertegenwoordigers van India en van het Ministerie van Defensie van Suriname, en de vertegenwoordiger in Suriname van de helikopters, dhr. Bhagwan Gangaram Panday.
De heer da Costa uit India droeg een gedicht van Rabindranath Tagore in het Bengaals voor met vertaling in het Engels. Zoals gewoonlijk werd ook dit evenement afgesloten met hapjes en drankjes.

OHM