Indiase Ambassade/SVCC schenkt muziek instrumenten.

Dr. Sharad Kumar, directeur van het Indiase Swami Vivekananda  Culture Center, SVCC en de tweede secretaris van de Indiase Ambassade dhr. Pankaj Sharma hebben de afgelopen dagen wederom muziekinstrumenten gedoneerd. Eerst kwamen twee muziekscholen in  Nickerie in aanmerking, daarna kregen de Gaṇesh Mandir te Doekhieproject, de SSDP te Blauwgrond, de mandirs te Houttuin en Indira Gandhiweg en stg. OHM ook instrumenten aangeboden.

Vrijdag 14 februari kregen de Govind mandir aan de Nandoe weg en de Shri Krishna mandir derde rijweg ook een bezoek van de SVCC en OHM waarbij een Harmonium, een dholak, jháls en dhantál werden overhandigd.

Zowel SVCC directeur Kumar als OHM bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday gaven het belang van muziekonderwijs aan vooral voor jongeren. Cultuurbehoud, betere studieprestaties op school, educatieve bezigheid enz. zijn de drijfsveren waarom de Indiase regering ondersteuning geeft aan muiziekeducatie in Suriname.  In juni van het vorig jaar is er een workshop gehouden o.l.v. van OHM in samenwerking met Sewa, Stg. Kela ki Poedja en het SVCC hoe het Hindustaans muziekonderwijs naar een hoger nivo te tillen in Suriname. 

Stg. OHM heeft sinds 2017 het initiatief genomen samen met SEWA en Kela ki Poedja om in teamverband met alle scholen en muziekdocenten naar de next level te gaan middels een stapsgewijze implementatie fase. Het ministerie van Onderwijs/ Curriculum Muziek Educatie en het Directoraat Cultuur hebben toezeggingen gedaan; helaas is tot heden vanuit die kant weinig schot in de zaak gekomen. Het curriculum, de handleidingen, de lesmethoden moeten gestandaardiseerd en verbeterd worden. SVCC heeft support toegezegd. Nog niet iedereen is zich er van bewust wat de meerwaarde van goede muziek educatie voor een land betekent.  Uit India wordt een leraar voor de reparatie van instrumenten verwacht om via een train the trainer project jongeren aan te trekken voor de muziekindustrie.

Een SON initiatief groep Paramaribo Noord en Nickerie hebben reeds een aanvang gemaakt, Regio’s Kwatta, Boma en Pad van Wanica volgen. Dr. Kumar gaf een uiteenzetting hoe de Indiase regering en het ICCR ondersteuning kunnen bieden in de toekomst. OHM  dankte de mandir besturen voor hun sevá werk.

Foto indrukken:

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *