Indiase Rajgauri Pawar scoort 162 in de Mensa IQ-test

Rajgauri Pawar has roots in Pune district’s Baramati.

Op 12 jarige leeftijd heeft Rajgauri Pawar een ongelooflijke 162 score  in de British Mensa IQ test behaald. Dit cijfer verslaat de van  Albert Einstein’s geschatte score  en die van professor Stephen Hawking, die 160 scoorde. Rajgauri’s is een punt van de ijsberg  van 1 procent, waardoor ze in het elite British Mensa-lidmaatschap voor hoge IQ talenten over de hele wereld belandde. “Ik voel me gewoon aan top van  de wereld en kan het niet in woorden uitleggen. Het is een eer voor mij om India in het buitenland te vertegenwoordigen en zo’n score te behalen. ” vertelde de 12-jarige aan de The Indian Express via email.

Haar trotse  vader, dr. Surajkumar Pawar, die een onderzoekswetenschapper is aan de Universiteit van Manchester  en afkomstig is uit Baramati in het Pune district,India  zei dat op dit moment slechts 20.000 dergelijke individuen op de hele wereld leven , waarvan er bijna 1.500 kinderen zijn, die in de categorie van 2% percentiel vallen. “Mijn dochter met een top 1% score leidt de lijst , waardoor ze één van de jongste is om zo’n prestatie te behalen,” zei Pawar.

Rajgauri gaf toe dat ze voor de test nogal zenuwachtig was. ‘Maar het was goed en ik ben erg blij dat ik het zo goed gedaan heb,’ zei ze via email. “Ik zou graag geneeskunde willen studeren  in de toekomst maar ben ook  geïnteresseerd in  onderwerpen zoals natuurkunde, sterrenkunde en milieu”, zei ze en voegde eraan toe dat zwemmen, netbal en schaken  haar favoriete sporten waren.

Rajgauri zei verder: “Ik bereide mij  voor op de  toelatingsexamens aan middelbare scholen. Ik kreeg toegang tot de Altrincham Girls Grammar School, die een van de meest begeerde instellingen in het Verenigd Koninkrijk is, en mijn ouders stelden voor dat ik de British Mensa IQ test probeerde. Iedereen boven de leeftijd van 10,5 jaar kan de test afnemen. Omdat het iets anders was en op een competitie in alle leeftijdsgroepen  leek , was  het interessant en de moeite waard om erop te concentreren. ‘

De voorbereiding is  niet academisch, maar is meer  een bekwaamheidstest, waarbij de niet-verbale redenering van de kandidaat wordt beoordeeld. “Vandaar dat het  uitdagend was. De test was een mix van onderwerpen , makkelijk aan het begin en moeilijk  aan het einde. Het belangrijkste probleem was het op tijd voltooien van de test . “Je wordt in principe beoordeeld op je vaardigheid om de test op tijd te voltooien en de juiste antwoorden te geven, “vertelde de 12-jarige Rajgauri Pawar.

Indian Times -OHM (http://indianexpress.com/article/india/indian-origin-girl-rajgauri-pawar-scores-162-in-mensa-iq-test-more-than-hawking-4641684/)