Indiase school beschuldigt meisje van mishandelen van jongen die haar pestte

 
Als kinderen op school  hun ethische en morele gedragscodes schenden , wie hoort hen  te corrigeren en te begeleiden?
Het goed begeleiden van een  klas  brengt  lastige vraastukken  met zich mee. Doe je genoeg om te vechten tegen seksuele intimidatie? Pleegt u genoeg inspanningen om de strijd aan te gaan met een samenleving die wordt gedreven door seksistische opmerkingen? Leert u uw kinderen niet om opmerkingen te maken op  basis van het geslacht van iemand ?
Dit is niet alleen de taak van de  leraren, maar ligt  ook bij de ouders . Het is een collectieve verantwoordelijkheid om kinderen het verschil tussen wat goed is en wat niet bij te brengen .
Recentelijk werd een jong meisje op school het slachtoffer van seksuele intimidatie en pesten door een  klasgenoot. De jongen trok streeds aan  bh-bandje (straps)  ondanks het herhaaldelijk verzoek dat  niet te doen. Als verdediging sloeg  het meisje sloeg hem twee keer in het gelaat.
Toen de school autoriteiten de moeder van het meisje opriepen,  was het  verrassend genoeg niet omdat het meisje zich tegen de pesterijen verdedigd had, maar voor  de fysieke aanval op haar klasgenoot.

 
Het antwoord van haar moeder zette  iedereen weer op hun juiste plaats. Dit  is wat er gebeurd is.
“Ik ben een Spoedeisende hulp  verpleegkundige en het is ons  niet toegestaan ​​om onze mobielele telefoon bij  ons te hebben ; ze worden  onze kluisjes opgeborgen. Een prive telefoontje voor mij  gaat via de ziekehuis telefoon centrale.
Via detelefoon:
“Dit is [Leraar] van [School]. Er is al een situatie hier opschool   met  uw dochter. Uw komst hier naar toe is nodig. “
Ik: “Is ze ziek of gewond? Kan het wachten tot mijn shift voorbij is over  twee uur? “
Telefoon: “Uw dochter heeft  een andere student geslagen. We hebben 45 minuten geprobeerd om u te bellen . Het is echt heel ernstig. “
Ik ga naar school en ben ontvangen in het kantoor van het schoolhoofd . Ik zie mijn dochter en haar schoolbegeleider, een mannelijke leraar, het schoolhoofd, een jongen met bloed rond zijn neus en een rood gezicht, en zijn ouders.
Schoolhoofd: “Mevrouw, hoe aardig van u om eindelijk te komen ! “
Ik: “Ja, ik werk op een drukke EHBO post. Ik heb het laatste uur 40 hechtingen aangebracht bij een 7- jarige , die werd geslagen door zijn moeder met een metalen pollepel en daarna moest ik met  de politie over deze zaak afstemmen   . Excuses voor het ongemak.”
(Hierdoor in verlegenheid gebrahct, vertelt hij me wat er is gebeurd. De jongen had  mijn dochter’s beha getrokken en ze  had hem daarop 2 keer  geslagen in het gezicht .Ik kreeg de indruk dat ze eerder  boos waren  op mijn dochter dan de jongen. )
Ik: “Oh. En u wilt weten of ik een  aanklacht tegen hem , voor het  seksueel  aanvallen van mijn dochter zal indienen en tegen de school voor het hem toestaan het te doen? “
(Ze keken  allemaal in 1 keer  zenuwachtig toen ik over  aanranding begon te praten.)

 
Leraar: “Ik denk niet dat het zo ernstig was .”
Adviseur: “Laten we niet overdreven  reageren.”
Schoolhoofd: “Ik denk dat u het punt mist.”
(De moeder van de jongen begint dan te huilen. Ik wend mij tot mijn dochter om uit te zoeken wat er gebeurd is.)
Dochter: “Hij bleef trekken aan  mijn beha. Ik vroeg hem te stoppen, maar dat deed hij niet, dus vertelde ik  het aan de leraar. Hij vertelde me om het te “negeren.” De jongen trok  weer aan mijn  beha, dus ik sloeg hem. Toen stopte hij. “
(Ik richt mij tot de leraar.)
Ik: “Je laat hem dit doen? Waarom heb je hem niet tegenhouden? Kom hier en laat me de voorkant van je broek te raken. “
Leraar: “Wat ?! Nee!”
Ik: “Lijkt jou dat ongepast ? Waarom trek je niet  aan die mevrouw haar  beha nu? Zie  hoe het  leuk is voor haar. Of aan  de beha’s van die jongen zijn  moeder. Of de mijne. Je denkt dat alleen maar omdat ze  kinderen zijn , het leuk is? ‘
Schoolhoofd : “Mevrouw,met alle respect, uw dochter is nog steeds een kind. “
Ik daarop , nee. Ze verdedigde zich tegen een seksuele aanval van een andere leerling. Kijk naar hem; hij is bijna 1.80 m lang en 80 kg zwaar. Ze is 1.50 m en 42 kg. Hij is  30 centimeter langer dan haar en twee keer zo zwaar. Hoe vaak moet ze zich laten betasten? Als de persoon die geacht werd haar te helpen en te beschermen in een klaslokaal dat niet deed, wat moest  ze dan hebben gedaan? Hij trok haar beha zo hard waardoor het los ging. “

 
(De moeder van de jongen is nog steeds aan het  huilen en zijn vader ziet er zowel boos als  in verlegenheid gebracht uit . De docent vermijdt oogcontact  met mij. Ik kijk naar het schoolhoofd.)
Ik: “Ik neem haar mee naar  huis. Ik denk dat de jongen  zijn les heeft  geleerd. En ik hoop dat zoiets nooit meer gebeurt, niet alleen met  mijn dochter, maar met geen enkel  ander meisje op deze school. Je zou het hem niet laten doen  met een personeelslid  dus hoe  denk je dat hij het  kan doen met  ​​meisje van 15 ,blijft  mij een raadsel. Ik zal dit rapporteren aan het schoolbestuur. En tegen de jongen:  Als je  nog ooit  mijn dochter aanraakt ,  zal ik je laten arrestern voor aanranding. Begrijp jij mij?”
“Ik was zo boos, verzamelde de spullen van mijn dochter en vertrok. Ik meldde het aan de Raad van Bestuur  van de School waarvan ik  een aantal ken   en was ervan  overtuigd   dat het serieus  zou  worden behandeld.
Mijn dochter werd naar  een andere klas overgeplaatst ,weg  van de leraar en de jongen  “.
Indiatimes -ohm