Indiase school weert verkrachte studente

Twee ouders hebben een klacht ingediend tegen een Indiase privéschool waar hun dochter na een verkrachting niet meer welkom zou zijn. Het schoolhoofd vreesde naar verluidt dat de aanwezigheid van het meisje de goede naam van de instelling zou ”besmeuren”, berichtte de krant Hindustan Times donderdag.
Het meisje werd eerder ontvoerd, verkracht en uit een rijdende auto gegooid. Ze ontdekte daarna dat haar school niet meer zat te wachten op haar aanwezigheid. Het schoolhoofd zou de ouders van het meisje, wier leeftijd niet is genoemd, onder druk zetten hun kind van school te halen.
De ouders legden zich daar niet bij neer en dienden een klacht in bij de vrouwencommissie in Delhi (DCW). ”Het schoolbestuur vindt dat de naam van de school wordt aangetast als het slachtoffer iedere dag naar school komt”, schreven ze in hun klacht.
De school zou proberen het meisje met pesterijen weg te krijgen. Zo mag ze naar verluidt niet meer naast haar vrienden zitten in de klas en wordt ze geweerd uit de schoolbus.
Ook kregen de ouders te horen dat hun dochter alleen over kon gaan naar het volgende jaar als ze niet meer naar lessen komt.