International Day of Yoga 2022: Raja Yoga (BK)

Wat is Raja Yoga

Raja Yoga, zoals wereldwijd door de Brahma Kumaris onderwezen, is een persoonlijke integratie van de vier aandachtspunten namelijk: meditatie, contemplatie, practische toepassing en dienstbaarheid. Beoefenaars worden geleid door een duidelijk begrip van de ware identiteit en de aard van ‘het zelf’, de ware identiteit en de aard van de Bron van goddelijkheid, vaak aangeduid als God en hoe de mensheid als geheel evolueert door ’tijd’ en de fysieke ‘ruimte’ die we de Aarde noemen.

• Meditatie – is het ontwikkelen van het bewustzijn van zichzelf als een spiritueel wezen oftewel de ziel en het vermogen om zich weer met de oorspronkelijke energie van het zelf, de ziel, te verbinden .
• Contemplatie – is de bewuste reflectie op de ontvangen informatie en het inzicht in de aard van de ziel, van God en de ontwikkeling van de mensheid. Dit doet diepere niveaus van bewustzijn ontwaken en brengt realisatie teweeg. Contemplatie is ook nadenken over en leren uit eigen ervaringen door realisaties, die het gevolg zijn van de toepassing in de praktijk.
• Toepassing of applicatie – is het in praktijk brengen van de realisaties, die voortvloeien uit meditatie en contemplatie, waarbij de diepere wijsheid die omhoog komt, ook beslissingen en acties aanstuurt.
• Dienstbaarheid – is het klaar staan om anderen te helpen, zodat het bewustzijn voor de realiteit van het leven en het leven in de wereld ontwaakt.

Doe persoonlijk mee met dit speciale  ervaringsgerichte  programma.
of join via Zoom
https://brahmakumaris.zoom.us/j/97768401711?pwd=eFQ3ZnpSREw4OVBXTUUzR0tUS1dnUT09

BK Suriname
Cattleyastraat 12, Zorg en Hoop PARAMARIBO
Telefoon 401144 WhatsApp 8834871