9 oktober – Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

De Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (World Hospice and Palliative Care Day) is ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober.

Palliatieve zorg is zorg die vooral draait om het verzachten van pijn en lijden. Terwijl de meeste zorg draait om genezing van een ziekte, wordt palliatieve zorg voornamelijk (maar niet uitsluitend) toegepast voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die zo pijnloos mogelijk hun ziekte willen dragen.

Niet alleen voor de zieke, maar ook voor de verzorgers. De Worldwide Palliative Care Alliance heeft de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg in het leven geroepen om deze verzorgers te bedanken voor hun harde en zware werk.

Door middel van landelijke en regionale activiteiten rondom de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg willen de samenwerkende organisaties mensen in het hele land bewust maken van de mogelijkheden binnen de palliatieve zorg. Veel mensen kennen namelijk niet de juiste wegen en moeten hierdoor onnodig lang zoeken naar geschikte hulpverlening.

Thema voor dit jaar is: “Laat niemand achter – gelijke toegang tot palliatieve zorg” (“Leave no-one behind – equity in access to palliative care”)

Bron: Fijnedagvan
WHPCA

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *