Internationale Dag van de Stem of World Voice Day

Iedereen heeft een stem
We hebben er allemaal een. Een stem! De menselijke stem wordt geproduceerd door het mechanisme in het strottenhoofd of de larynx: door het in trilling brengen van de in het strottenhoofd gelegen stembanden kunnen wij stemgeluid voortbrengen. Dit stemgeluid dient als basis voor zowel spraak als zang. We kunnen hiermee verbaal communiceren.

Niet geheel verrassend, op de Internationale Dag van de Stem of World Voice Day – wordt door otolaryngologisten (keel-, neus- en oorartsen) en stem-specialisten stilgestaan bij de stem, toch wel de steunpilaar van hun beroep. Op deze speciale dag spoort deze beroepsgroep mensen wereldwijd aan om hun stem-gezondheid te behouden en om actie te ondernemen om “goede stem-gewoonten te ontwikkelen”. Wat dat ook mag betekenen dan.
The American Academy of Otolaryngology-Head and Neck Surgery (Amerikaanse Academie van keel, – neus- en oorartsen) sponsort deze dag. De Internationale Dag van de Stem is in 2002 opgericht naar het voorbeeld van een Braziliaanse groep stem-specialisten die in 1999 een Braziliaanse Dag van de Stem op hebben opgericht.

Impact voice wordt groter dan die van webwinkels
Onderzoek van Customer Journey Experts concludeert dat de opkomst van voice een grotere impact gaat hebben dan het ontstaan van webwinkels. De onderzoekers concluderen dat de impact vergelijkbaar wordt met die van het internet, dertig jaar geleden. Die conclusie komt voort uit de constatering dat de technische ontwikkelingen op het vlak van voice en interactieve dialoog momenteel razendsnel vooruitschrijden.

Daarbij wordt overigens wel aangetekend dat de voice-ontwikkelingen in Nederland qua omvang momenteel nog redelijk beperkt zijn. Dat heeft met name te maken met het feit dat het ‘verspreidingsgebied’ van de Nederlandse taal met zo’n 25 miljoen mensen die onze taal bezigen, een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld het Engels. In landen als de VS spelen voice technologie en digital assistents een steeds prominentere rol.

Bron: dutch cowboys

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *