Internationale Pt. Jan Rampersad Ramkhelawan Art & Culture Award uitgereikt

In het kader van 46 jaar Staatkundige onafhankelijkheid is de Internationale Pt. Jan Rampersad Ramkhelawan Art & Culture Award uitgereikt. Het geheel is een initiatief van Saathi Foundation & Kries Ramkhelawan Music Institute (KRMI). Speciale erkenning voor het geheel gaat naar Stg. Olifant VHP, Intervast Suriname N.V., Amrish Store en muziek guru Kries Ramkhelawan.

Er zijn zes personen in aanmerking gekomen voor een award en mochten die in ontvangst nemen bij Stichting de Olifant. Volgens de organisatie gaat het om personen die een significante bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en bewustwording van kunst & cultuur, in dit geval gaat het specifiek om het muziekgenre Baithak Gana. Het gaat om Pt. Rakesh Dwarka voor zijn spirituele, religieuze en creatieve combinatie bij het verspreiden van “Baithak Gana” en bhajans. 

Mahinder Malhoe voor zijn mechanische en technologische bijdrage om geluid in de vroege jaren vijftig naar Suriname te brengen voor “Baithak Gana”-zangers en Bollywood-zangers zoals Mohammed Rafi, Asha Bhosle, Lata Mangeshkar en meer.

Kumar Harpal voor zijn toewijding en ontwikkeling van de Langri-stijl met Pt. Rampersad Ramkhelawan.

Harold Kalloe voor zijn toewijding bij het combineren van zijn academische onderwijsvaardigheden op middelbare scholen en het nog steeds groeien in de Baithak Gana-gemeenschap. Zijn toewijding is immens in het voortzetten van een tal van culturele activiteiten, zoals “londa ke naach” en anderen.

Rishi Malaha voor zijn uitstekende combinatie van Dholak-stijlen van zijn guru’s zoals Rakieb Wagid Houssein, Sahadat Chedi, Lando Ramdin en Kumar Harpal.

Kamlesh Ramkhelawan voor zijn bijdrage in het uitstekende Baithak Gana Jazz-creatie (BJazz Creations). De organisatie mag terugblikken naar een geslaagde award uitreiking. 

(Khoesiaal P.)

DBS