Internationale Theaterdag

Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt. Je moet er voor naar een theater, op bepaalde tijden. Het kost vaak veel meer geld en is vaak vooral voor de elite interessant. 

Toch is theater dusdanig belangrijk dat we ieder jaar op 27 maart Wereld Theaterdag vieren. Sinds 1962 wordt de Wereldtheaterdag gevierd door ITI Centers, ITI Cooperating Members, theaterprofessionals, theaterorganisaties, theateruniversiteiten en theaterliefhebbers over de hele wereld. Deze dag is een feest voor diegenen die de waarde en het belang van de kunstvorm “theater” kunnen zien, en fungeert als een wake-up call voor regeringen, politici en instellingen die nog niet de waarde ervan voor de mensen en de individu en hebben het potentieel voor economische groei nog niet gerealiseerd.

Wereldtheaterda is niet bedoeld om met massale theatervoorstelling te beginnen. Het is slechts bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen meer naar het theater gaan en meer waardering krijgen voor deze oude vorm van entertainment die al door de oude Grieken en Romeinen beoefend werd en nu nog steeds niet onderdoet voor 3D-films.

Bronnen:         http://www.world-theatre-day.org/
                        https://www.fijnedagvan.nl/info/internationale-dag-van-het-theater/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *