Jongeren Informatiebeurs 2023 succesvol

Na 3 jaren organiseerde de Stichting Jongeren Welzijn weer een beurs. Dit gebeurde van vrijdag 14 maart tot en met zondag 16 maart 2023, waarbij een Jongeren Informatiebeurs werd gehouden in het NIS in Paramaribo. De beurs had vooral informatie over post -VOS onderwijs wat betekent dat de HBO instellingen en de Adek goed vertegewoordigd waren om potentiele studenten aan te werven. De beurs werd goed bezocht. Enkele jonge ondernemers hadden ook de kans gekregen hun waar te exposeren, waaronder ook veel handicraft te zien was.
Ook het Natin, de Politie, het Leger en de Brandweer waren op de beurs te bezoeken voor informatie voor opleidingsmogelijkheden.
Over culturele opleidingen in Suriname kon worden geinformeerd bij de stands van NAKS en de Stichting Organisatie Hindoe Media Suriname. Ook hier was de belangstelling goed te noemen.


De Stg. OHM heeft middels een Power Point presentatie aan meer dan 90 belangstellenden een overzicht kunnen presenteren van de trainingsmogelijkheden die er zijn in de Hindustáni cultuurwereld. Uitleg over zang, muziek, dans, religie, geschiedenis etc. werd er gegeven.

Ook werd de centrale rol van (jonge) ouders belicht in de overdracht van cultuur en religie naar de volgende generatie.
De vraag naar meer informatie was groot en Stg. OHM put uit deze jongeren informatie beurs de inzichten dat er genoeg ouders zijn die hun kroost een gedegen culturele en religieuze opvoeding willen geven, maar dat ze niet goed weten welke tools er daarvoor beschikbaar zijn.
De OHM publicaties werden ook goed verkocht op deze toch wel noodzakelijke informatiebeurs.
OHM complimenteert dan ook de Stichting Jongeren Welzijn met dit initiatief en de succesvolle beurs.

OHM