Kamp afsluiting Hindu Swayamsewak Sangh 2017

De schoolvakanties zijn volop aan de gang. Het is dan ook de tijd voor vakantie activiteiten. Zo is gisteravond de jaarlijkse Varg (kamp) van de Hindu Swyam Sewak Sangh (HSSS) afgesloten. Dit kamp, dat 10 dagen duurde heeft weer voor het nodige vertier en training voor de ruim 90 deelnemers en begeleiders met zich meegebracht.

Deze jaarlijkse activiteit  heeft als doel de eenheid onder de studenten te bevorderen, nieuwe netwerken te doen ontstaan en veel, heel veel trainingen over het Hinduïsme, Yoga en Meditatie, zelfverdediging en Indiase gevechtskunst technieken, Hindu filosofie, maar ook maatschappelijke vaardigheden als basic life skills  te verzorgen. De HSSS heeft ruim 500 studenten waarvan voor de Varg jaarlijks een 90 tal worden geselecteerd om mee te doen.

Op de avond van de afsluiting werden de HSSS activiteiten in een 2 uur durende presentatie aan het goed opgekomen publiek van ouders van de kinderen en sympathisanten  gedemonstreerd. Van dand technieken, tot karate-achtige zelfverdediging, van groepsrapportages tot betekenisvolle toespraken

Van mars muziek demonstraties, tot eerbiedvolle strijken van de HSSS vlag aan het eind van de presentatie. Het geheel maakt een uitmuntend regisseren duidelijk van gedisciplineerde HSSS leden.

De jongeren demonstreerden hoge discipline, saamhorigheid, goed onderlinge coördinatie en een goede beheersing van de technieken.

Aan het eind van de avond was er het gebruikelijk natje en droogje, alles geheel verzorgd door de HSSS.

Veel meer ouders moeten tot het besef komen dat de reguliere  school vorming bij lange na niet voldoende is in de vorming van kinderen tot  waardige en gedisciplineerde burgers van een samenleving, maar dat juist dit soort van cultureel, religieuze en maatschappelijke vorming nodig is om kinderen te vormen tot hoog geciviliseerde burgers met een rijk cultureel leven.

OHM