KennisKring discussieert over de Perikelen binnen ons onderwijs!

KennisKring heeft de berichten in de media gevolgd over de examen resultaten van het afgelopen schooljaar op de diverse VOJ/VOS e.a. scholen. Deze cijfers raken elke burger en ook de hedendaagse en toekomstige economie van ons land. Vele teleurstellingen van hardwerkende ouders, school directeuren, het ministerie van onderwijs, deskundigen moeten ons doen nadenken van hoe lang wij nog deze resultaten kunnen accepteren. Er wordt veel geld geïnvesteerd in het onderwijs; Ouders geven jaarlijks kapitalen uit om hun kind een goede burger te laten worden. Het aantal drop outs baart ons zorgen omdat de weg van crimineel handelen niet ver is wanneer er geen banen te vinden zijn. Eeuwige disputen over onderwijs topics, spanningsvelden in plaats van partnerschappen tussen overheid en vakbeweging en vele stakingsdreigingen hebben ons niet verder gebracht dan slechter wordende slagingspercentages. Wie heeft gelijk en wie niet? Onze kinderen en ons land zijn de dupe hiervan.

KennisKring heeft gemeend een openbare discussie met deskundigen te houden met als thema “Disharmonie en devaluatie van ons onderwijs!!!” De gastsprekers Ramon Alibaks en Ivan Fernald zijn gevraagd hun blik hierop te werpen en aanbevelingen te doen. Suriname moet structureel zaken op een rijtje zetten, alle koppen bij elkaar steken en ons onderwijs naar een hoger niveau tillen. Onze studenten in het buitenland ervaren hoe de wereld naar ons kijkt en ons niveau lager waardeert dan voorheen. Actoren uit het onderwijsveld worden uitgenodigd hun bijdrage te leveren. Kenniskring hoopt hiermee een positieve bijdrage te leveren aan deze voor Suriname belangrijke sector. Na de presentaties is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Kenniskring KK, bestaat ruim 20 jaar met een zusterorganisatie in Nederland en netwerkgroepen in Aruba, Curacao, Guyana, India, Trinidad en de USA, is een vrijwillige netwerkkring van topkader uit de academische, overheid- en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informaties en ontwikkelingen over actuele politieke en sociaaleconomische vraagstukken op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwisselen, moeten KK members in staat zijn hun individuele- en groepsbelangen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskring is een instrument om d.m.v. contactlegging de expertise van elk netwerk lid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlijk- of maatschappelijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, doch een coördinatie team, geen penningen, doch vraagt een vrijwillige (verplichte) bijdrage @ Srd. 20,- ter dekking van kosten van die avond.  

KK team

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *