Kinderhuis Arya Dewaker 85 jaar

I.v.m. 85 jaar Kinderhuis Arya Dewaker op 18 oktober was er een havan gehouden, welke volledig is verricht door de kinderen van het Kinderhuis. De oudste bewoner van het kinderhuis is een mevrouw van 75 jaar die als 2 jarig peuter daar haar intrek nam. Het aspect van sevá, hoe belangrijk dat is werd behandeld en welke ook één van de basis principes van de Vedas is. De gemeenschap dienen is de plicht van elk mens.

 Er werden tal van voorbeelden gegeven van over succesvolle ex-bewoners van het kinderhuis, waaronder pandita Shama Gobind die in het onderwijs actief is in Nederland en tevens lid is van de priesterraad van ASAN Nederland.

De avond werd afgesloten met de zang van de wel bekende Ohm jai Jagdies hare, eveneens door de kinderen van het kinderhuis. De voorzitter van de Arya Dewaker mr. I.Gangabisoensing gaf aan dat het kinderhuis geen subsidie krijgt van de overheid, en dat donateurs moeten worden aangesproken. Zaterdag is er naast een toneel-opvoering door de kinderen van het kinderhuis ook nog een dans optreden van Payal Ki Chankaar.

In het multi functionel centrum van de hoofdmandir is er kleine expositie over het Kinderhuis.

 

Bron: OHM (Radjen Baldew)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *