Knip & Stik reikt wederom diploma’s uit

Op zaterdag 7 oktober heeft modevakschool Knip & Stik voor de 6de keer  aan cursisten de basisdiploma “The first” in het knippen en stikken uitgereikt in het COB-gebouw aan de Gemenelandsweg.

Deze opleiding is enige jaren terug aangevangen te Highway en te Charlesburg teneinde vrouwen de mogelijkheid te bieden een vak aan te leren en daarmee aan broodwinning te doen. Minister Marciano Dasai feliciteerde de cursusleidster Sharmieladevi Raghoebarsing-Doerga met haar 6de mijlpaal en ook de geslaagden voor hun  success. Mevrouw Indra Salik van OHM benadrukte de inzet en ijver die de dames de afgelopen 15 maanden hebben ingezet om de eindstreep te behalen.

OHM-bestuurslid en motivator achter dit initiatief Bhagwan Gangaram Panday prees mw. Raghoebarsing voor haar doorzettingsvermogen en bedankte ook de familie voor de ondersteuning. OHM adviseerde de geslaagden in hun buurt met hun modistenberoep te beginnen en uit te breiden.Voor zij die financieel niet sterk staan wordt met een ondernemer de mogelijkheid bekeken om “kansarme modisten” een cursus en naaimachine te doneren zodat ze voor hun gezin kunnen zorgen.

De 11 geslaagden zijn Ngadijo Paidjem, Waipoe Sarafina, Koebeer Saluna, Kloof-Mijnals Larissa, Ghisaidoobe-Algu Bina, Moenier-Kasi Rosita, Goedoen-Agnoe Poernawatie, Mahes-Soechit Ragini, Sewdin Ilse, Ramlagan Soenitadebie, Khodabaks Mairoennisha. Voor het examen moesten zij eigen kleding ontwerpen en deze op een rode loper presenteren aan elkaar en aan de genodigde gasten.Na een fotoshoot werd onder muzikale begeleiding, hapjes en drankjes deze diploma-uitreiking afgesloten. (OHM)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *