Kolkata Wonder-meisje ontdekt magie van ‘Om’!

Het hinduïsme is niet alleen een religie; het is een manier van leven. Maar hindus slagen er niet in het zo te zien. Alles in de religie – van de mantra’s tot de rituelen, van de wetenschap tot de leringen – zijn bedoeld om mensen zoveel mogelijk in hun leven te laten opnemen en er hun voordeel mee te doen. Het wordt tijd dat we de schittering van het hinduïsme erkennen en die van een bepaald heilig geluid – ‘Om’ of ‘Aum’.

Een 14-jarig meisje heeft de geleerden verrast met haar ontdekking van de impact van het ‘Om’-geluid op het verminderen van vermoeidheid. Anwesha Roy Chowdhury, een student van Klasse 9 in de  Adamas World School, werd  onlangs tijdens het gehouden Science Congress door de deelstaatregering van West Bengalen, bekroond.

Het chanten van ‘Om’ verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed en verlaagt het kooldioxide en melkzuur, wat helpt bij het verminderen van het niveau van vermoeidheid. Dit is kritisch  beoordeeld door natuurkundigen en fysiologieprofessoren van de Universiteit van Kolkata en de Jadavpur Universiteit. Debashish Bandopadhyay, hoofd van de afdeling fysiologie van de universiteit van Calcutta, zei dat “het project van Anwesha innovatief is, vrij foutloos en overtuigend”.

An-we-sha, houdt ervan haar naam te spellen, want in Bengali betekent anweshan ‘zoeken’. Ze vertelde aan “The Times Of India: “Ik vond dat OM klinkt in een bepaalde frequentie, als het goed gehoord of gereciteerd wordt, en het het niveau van neurotransmitters en hormonen zoals serotonine, dopamine, DHEA etc. verhoogt. Vanwege hun vaatverwijdende acties stijgt het zuurstofniveau in het bloed. Het produceert ook minder melkzuur en stelt de persoon in staat om te handelen zonder vermoeid te zijn”.

Rina Venkataraman, secretaris van de afdeling staatkunde en technologie, zei: “In het laatste decennium is onderzoek naar de invloed van  “workout-muziek” aanzienlijk versterkt, waardoor psychologen hun ideeën over waarom oefening en muziek zo effectief waren, konden verfijnen. De bevinding van  het effect van het  ‘Om’-geluid is indrukwekkend”.

Dipankar Das, senior wetenschapper, staatswetenschappelijke en technologische afdeling, verklaarde tijdens een workshop met 165 studenten die onlangs op de shortlist stonden voor het staatswetenschapscongres: “Niemand heeft ooit eerder gewezen op het ‘Om’-geluid en dergelijke uitgebreide experimenten uitgevoerd over het gebruik ervan”.

Deze waren allemaal begonnen toen Anwesha Uttarakhand bezocht, waar ze enkele priesters tegenkwam  die water droegen van Bageshwar naar Kedarnath,ongeveer  68 km per dag , zonder enige vermoeidheid. De priesters zongen altijd al een deuntje. Ze kon op geen enkele manier dezelfde mantra reproduceren voor haar experimenten. Dus ging Anwesha  op zoek naar een soortgelijk deuntje.

Anwesha zei: “Eindelijk vond ik een deuntje met een frequentie van meer dan 430 Hz. In vijf experimenten in verschillende laboratoria heb ik het zuurstof- en kooldioxidegehalte van 17 volwassenen (allen in de staf van BITM) gemeten terwijl ze gedurende 30 minuten naar het deuntje luisterden, en er was een toename van het zuurstofniveau en een afname van koolstofdioxide in hun lichaam meetbaar”.

Dit is slechts een van de inherente geschenken van het hinduïsme aan zijn volgelingen; er zijn al veel ontdekt en er zijn nog veel. Maar het is noodzakelijk dat we een aantal van deze aspecten in ons dagelijks leven meenemen, want wij zijn het die profiteren, niemand anders!

Bron: THE TIMES OF INDIA

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *