Kries Ramkhelawan Music Institute lanceert eigen Raksha Bandhan songs

De bekende muziek guru Kries Ramkhelawan heeft goed nieuws voor de muziekliefhebbers. Volgens de guru is het een historische gebeurtenis. Kries Ramkhelawan Music Institute heeft namelijk 11 eigen geschreven uitgebracht in verband met de aankomende Raksha Bandhan. De songs met videoclips zijn inmiddels al te zien op televisiestations, Facebook en YouTube.

Alle songs zijn geschreven door de guru, Kries Ramkhelawan, en in de talen Sarnami, Hindi en Nederlands. De vocals zijn gedaan door studenten van het Kries Ramkhelawan Music Institute.

Een van de songs is volledig in het Nederlands en is gezongen door de 11-jarige Rishen Hoeba. De opkomende artiesten die hebben deelgenomen aan dit project zijn Sheranie Ramsoedh, Rishen Hoeba, Shiwam Hirasing, Aman Phagoe, Runil Ramkisoon, Pooja Mataw, Shama Oemraw, Asra Roopchand, Prya Shivprasad en Ram Mathoera. 

Raksha Bandan

Raksha Bandhan is zondag 22 augustus. Het is een terugkerend feest voor broers en zussen. De zus bindt een beschermkoord om de pols van haar broer. De broer wordt dan geacht een geschenk te geven aan zijn zus en haar alle bescherming te bieden. Voor dit jaar heeft de wereld echter nog steeds te maken met Covid-19. Het is dus belangrijk dat ook dit gebeuren met in achtneming van de Covid-19 maatregelen plaatsvindt.

Raksha Bandhan wordt niet alleen binnen het gezin gevierd, maar ook neven en nichten brengen bezoeken aan elkaar. Ook kennissen die hun relatie de benaming van broer en zus geven missen deze dag niet.

(Khoesiaal P.)

Bron: DBS

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *