Laatste dag Vaidik Homátmak Mahá Rudra Yagya

Zondag was de laatste dag. In de ochtend is de Shobhá Yátrá gehouden rondom de straten waar deze yagya werd gehouden. Vanuit de Magentaweg naar de Nieuw Weergevondenweg, daarna de Hiraweg, vervolgens de Frederikshoopweg tot de plaats van de yagya aan de Kronenburgweg, over een afstand van ongeveer 5 à 6 km. Hierna vond pas tegen 11.30 u. de púrṇáhuti met de laatste havan yagya plaats. De organisatie o.l.v. Ácárya Varun Mahtabsing is een waardering waard voor het voor het eerst buiten India houden van zoiets groots.Wat de tijdstippen van de aanvang van de diensten betreft is er elke dag ver over tijd begonnen wat velen niet goed vonden.

Bij de púrṇáhuti havan yagya was de vyás, die elke dag de kathá verzorgde, degene die de Vedamantra’s reciteerde, terwijl de paṇdit’s en de jajmán Sewnath en echtgenote áhuti deden en de aanwezige bhakts parikramá’s rondom de maṇdap maakten, waar de havan plaats vond. Tijdens de voorbereidingen en ook tijdens de yagya waren Ácárya Varun en echtgenote Sharmila en Roeli’s Ramon Jawalapersad met hun teams onvermoeibaar. Daarvoor verdienen zij een pluim.

Op vyás zat Shrí Ácárya Lalit Mohan uit Bangkok, Thailand en het was een Shobhá Yátrá Ved Bhagwan met de Ved in de hand van een ácáryá en Shiv Mahá Puráṇ in de hand van een andere ácárya op een koets.

OHM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *