Leer van het kinderslaapliedje van koningin Madálasá

Toelichting!
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat men voorzichtig moet zijn met wat men zegt over, tegen en in het bijzijn van een zwangere vrouw. Wanneer een foetus in de buik van een moeder groeit, kan die geluiden van de buitenwereld waarnemen en goed genoeg begrijpen en er herinneringen aan bewaren na de geboorte. Het lijkt misschien onwaarschijnlijk dat foetussen kunnen luisteren naar spraakgeluiden in de baarmoeder, maar de geluidsverwerkende delen nemen die redelijk goed op door de buik van de moeder.

Dit wisten de Vedische rishi’s/geleerden al duizenden jaren geleden.
In de Mahábhárata zien wij ook een voorbeeld van hoe Abhimanyu de techniek van een Cakravyúha (een strijdformatie) had geleerd, terwijl hij nog in de buik van zijn moeder Subhadrá was.

Als ouders moeten wij ons bewust zijn van onze immense verantwoordelijkheid bij de opvoeding van onze kinderen, hun vorming, houding, gedrag, en het allerbelangrijkste is om hun geestelijk sterk te maken, een onbezorgd leven van liefde en geluk te leiden. Niet alleen na de geboorte, maar vanaf het moment dat het kind nog in moeders buik is! Een heleboel van ons zingen een slaapliedje voor onze kinderen (voor de geboorte en zeker na de geboorte ook), maar wat zingen we werkelijk?

“Slaap kindje slaap, je moeder is een aap, je vader is een krokodil en die bijt je in je bil”

Wat zal zo een kind dan opnemen?

Een heel mooi verhaal uit de Puráṇa’s leert ons over koningin Madálasá en haar slaapliedje. Zij toonde aan dat een moeder vanaf het begin een grote en positieve invloed op het kind uitoefent indien nobele gedachten worden gedeeld. Ze leidt zijn/haar leven naar een rechtvaardig leven, spiritueel en werelds.

Tijdens deze Zoomsessie praten we over het verhaal van koningin Madálasá en hoe ze met haar slaapliedje haar kinderen de hoogste kennis van het Zelf/de Ziel/Consciousness heeft gegeven.

Word je binnenkort mama en papa? Of ben je er al eentje? Of ben je gewoon geïnteresseerd meer erover te weten? Doe dan mee met deze online ZOOM sessie.
Registreer via: tiny.cc/madalasa

Namaskár

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *