Levensmiddelen pakketten aan kansarmen en ouderen

De Stichting Nrsingh (Nederland) en Stichting Jagran Mandal Suriname hebben met de kerstdagen 100 levensmiddelen pakketten gemaakt en verdeeld aan kansarmen en ouderen.

De voedselpakketten zijn mogelijk gemaakt door eigen bijdragen en donaties. In elk pakket stond er een briefje met de boodschap: 

“Wij hopen dat u met Gods Zegen en dit voedselpakket tijdens de feestdagen liefde en steun zal ervaren van uw medemensen en dat u zich even niet druk hoeft te maken over hoe u de feestdagen met uw dierbaren kunt doorbrengen. U staat er niet alleen voor! Wij wensen u, ook namens alle donateurs, mooie feestdagen en een gezegend 2019 met alle geluk, vrede, kracht en een goede gezondheid.”  

Het duurde 3 dagen om alle pakketten op de aangegeven adressen te bezorgen. Er was vooraf een lijst met namen en adressen samengesteld die door verschillende personen en organisaties waren opgegeven. 

Stichting Nrsingh (opgericht 1998) is in Nederland en in het buitenland (waaronder Suriname en India) actief bezig met het verzorgen van trainingen voor Yoga en gevechtskunsten en het verzorgen van voorlichtingsbijeenkomsten, lezingen, workshops, interviews op radio en TV, over o.a. Ayurveda en het op een natuurlijke manier voorkomen van ziekten en het bevorderen van een goede fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Hieronder valt ook het vergroten van de weerbaarheid, zelfdiscipline en zelfvertrouwen. De activiteiten vinden plaats op eigen initiatief of op verzoek vanuit diverse maatschappelijke geledingen. Sinds 1998 hebben wij in Nederland en in Suriname veel successen geboekt door het bevorderen van de bewustwording over Yoga, Ayurveda, Vedische wijsheid en gevechtskunsten. 

De Stichting Jagran Mandal Suriname (SJMS) is opgericht op 11 juni 2007. SJMS is een vrijwillig, non-profit, niet-gouvernementele organisatie die tot doel heeft het behartigen en bevorderen van sociaal-cultureel en religieuze belangen en het welzijn van alle Surinamers in Suriname.

SJMS organiseert hoofdzakelijk sociale, culturele en godsdienstige activiteiten op diverse locaties in Suriname. SJMS verzorgt wekelijks Hindilessen, Yogalessen, Ramayana studie-, Bhagavad Gita studie-, Groeps bijeenkomsten en diverse workshops, lezingen en presentaties over gezondheid, religie en samenleving.

SJMS houdt wekelijks mandir diensten in de Shri Ganesh Mandir (SGM) aan de Govindstraat 1, Doekhieproject te Paramaribo en andere mandirs in Suriname.

 

Satjanand Pramsoekh

Voorzitter Stichting Jagran Mandal Suriname

Voorzitter Shri Ganesh Mandir

Secretaris Stichting Suriname Hindi Parishad 

Penningmeester Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *