Lezing Brahma Kumaris: 10 Formules voor Vrede

Wat is vrede?
Over vrede wordt vaker gesproken. Vrede is een originele kwaliteit van de ziel.
Elk één verlangt naar vrede omdat het hoort bij de ziel en omdat onze vorm ook is van vrede .
Vrede is dus mijn geboorte recht. Grote conferenties worden belegd om vrede te brengen, wat juist zorgt voor onvrede.

10 formules voor vrede:

  1. Past is past. Zet een punt achter gedane zaken, vergeet ze. Een lijk dat opgegraven wordt zal ook een onaangename geur hebben.
  2. Vergeving is een deugd en geen teken van zwakte of onderdanigheid. Probeer mensen en situaties die jou onaangenaam zijn, of de rust en vrede in jou verstoren te vergeven. Creër zuivere gevoelens voor hen waardoor vrede naar boven komt. Hierdoor wordt de onrust in jou afgesloten en zullen afkeer en wraakneming niet meer omhoog komen.
  3. Jaloezie is een ondeugd en moet achterwege gelaten worden. Begrijp dat elk één zijn eigen fortuin heeft op basis van zijn vorig of huidig leven.
  4. Tevredenheid is een zeer kostbaar bezit en geeft het grootste geluk in het leven. Maak inspanning  op een eerlijke manier om deze deugd je eigen te maken.
  5. Oplossingsgericht te werk gaan. Blijf je niet afvragen, naar het hoe en waarom bij probleemsituaties die jou verder  zullen ontmoedigen. Zoek naar oplossingen en heb de gedachte: ,,Ik ben de vernietiger van obstakels”.
  6. Door de kracht van verdraagzaamheid overwin je situaties waardoor je de rust en vrede in jezelf kunt bewaren en anderen kan ondersteunen.
  7. Heb geen verspilde gedachten die aan de energie van de ziel knagen en je mentaal moe maken. Als de mind leeg is komt er van alles binnen, waardoor je in een web terecht komt en waar je moeilijk uit komt. Door de zuivere en positieve gedachten te voeden zullen de verspilde gedachten verdwijnen.
  8. Je zorgen maken over zaken die niet belangrijk zijn in ons leven verstoren ook de innerlijke rust en vrede. Maak de mind positief waardoor deze zorgen ook zullen verdwijnen.
  9. Door je elke dag te voeden met ware kennis krijg je enorm veel energie, inzicht en kracht om de dag goed te beginnen.
  10. De ochtendmeditatie zorgt ervoor dat je gevuld wordt met energie, kracht en begin je de dag met frisse moed. Het liefst om 4.00u omdat de natuur stil en rustig is. De meeste mensen slapen ook waardoor de atmosfeer  gevuld is met positieve  en zuivere vibraties.

Tot slot :

 • Bekijk zaken positief in plaats van te zoeken naar schuldigen.
 • Zie problemen die op je afkomen als een spel waarvan je kunt genieten als je genoeg
  kracht bezit. Immers het doel van het leven is gelukkig zijn.
 • Door je te verbinden met de Allerhoogste en jezelf te decoren met deugden zullen de ondeugden geen schijn van kans hebben.
 • Door zuivere gedachten en goede wensen te hebben, kun je ook anderen die niet goed overkomen bij jou transformeren.
 • Gebruik de vroege ochtendmeditatie om te werken aan je innerlijke wereld. Ontwikkel
  je intellect en vermijd bepaalde zaken in het leven.

Early to bed and early to rise makes a man healthy , wealthy and wise.

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *