Lezing Brahma Kumaris: “er is….. Hoop op betere tijden!!”

Hebben we nu te maken met goede tijden of kan het beter? Mensen raken veelal  verstrikt in situaties die hen  moedeloos en depressief maken. Ze blijven  zoeken naar  vrede,  geluk en gelukzaligheid. Er is een verlangen naar deze kwaliteiten, omdat ze diep in ons aanwezig zijn.Echter zoekt men het in materiële zaken of bij faciliteiten die het leven veraangenamen. Deze schenken geluk en vreugde voor korte duur, omdat ze slechts hulpmiddelen zijn.Door materie en eigen belang voorop te stellen raakt men juist verder af van de  innerlijke kwaliteiten.

Vaak denkt men ook dat welgestelden en betergesitueerden heel gelukkig zijn, wat soms maar schijn is omdat zij ook verlangen naar vrede en geluk. Sommigen, met name yogi’s, zonderen zich af van de maatschappij , en trekken het bos in om de rust en vrede te ervaren. De kunst is juist om te midden van het dagelijks leven, die vrede te kunnen vinden. Anderen blijven maar hopen op betere tijden, waardoor de ketting van hoop steeds langer wordt.

Focussen op materie, eigen belang of alleen hoop hebben dat het goed of beter wordt, bieden geen garantie voor het vinden van de innerlijke kwaliteiten. De sleutel is te gaan naar de kern in ons, waarbij de mindset en onze innerlijke houding heel belangrijk zijn.

  • Richt je aandacht niet op alleen op hoop, maar leef in het heden, let op je attitude en maak goed gebruik van wat er reeds aanwezig is in je. Begin  nu bij je zelf, dan zal de wereld ook veranderen.
  • Heb geen verspilde en onnodige gedachten, en wees niet egocentrisch maar leef in harmonie.Uit onderzoek blijkt dat 80% van de gedachten van de mens negatief is. Heb de realisatie van deze onnodige gedachten en maak direkt een mindshift.
  • Besteed tijd  aan je  innerlijke checking. Je zal dan je innerlijke stem horen die jou vertelt wat te doen , en die je niet kunt horen als het van binnen chaotisch is. Welke keuzes maak  ik in het leven, welke ingrediënten heb ik nodig voor een gezond, goed en kwalitatief leven?
  • Maak een dagindeling en benut elk moment. Wees voordeelbrengend tegenover je medemens en de gemeenschap.
  • Ontdek de stoorzenders en transformeer ze met behulp van meditatie.

Het geheim is dat elke actie een reactie heeft en dat we zelf onze wereld creëren… dus: Wat je ook doet, doe dat met zuivere intenties.

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *