Lezing Brahma Kumaris: Moeilijk of…… Mogelijk

een verschil van maar één letter                   

Het is altijd mogelijk om jezelf te checken of dingen te veranderen.

Jammer genoeg gebeurt dit niet vaak en vervallen we in de automatic mode, waardoor we niet doorhebben wat de toegevoegde waarde is van wat we doen.

Door de check momenten kan je vaststellen of iets makkelijk, mogelijk of moeilijk is. Als we iets makkelijk vinden, gaan we heel snel in de mode van automatisch.

En als je iets moeilijk vindt, kan dit een checkmoment voor je zijn. Je kan je dan afvragen waarom je het moeilijk vindt. We komen dagelijks in aanraking met mensen, met situaties en dingen die zich ontwikkelen. Als ik er niet mee weet om te gaan, vertelt het mij iets over mezelf.

Op het moment dat je zegt dat iets moeilijk is of dat je ervoor gaat, gebeurt er wat in je binnenwereld. Sommige dingen vind je moeilijk, niet om het onvermogen, maar omdat je er niet in getraind bent. We moeten weten dat we diep in onszelf heel veel kracht hebben, waardoor dingen mogelijk worden. Het is dan een kwestie van je instelling op dat moment. Er zijn ook genoeg mensen in je omgeving of in de geschiedenis die hebben laten zien wat allemaal kan. Het mentale vermogen dat wij hebben is heel groot. We kunnen het gebruiken voor creatie die een hogere vibratie van zuivere energie geeft, of gebruiken voor vernietiging die een lagere energie heeft.

Als spiritueel wezen zijn we krachtig, vrede- en liefdevol. En als kind van God zijn we een hoogwaardig wezen en hebben we een natuurlijke connectie met de Allerhoogste Ziel. Wanneer de menselijke ziel vanuit de kern weer in het leven durft te staan, komen er energie golven vrij. Zuivere of constructieve energie genereert enthousiasme, nieuwheid, blijdschap, diepe gevoelens van liefde en geluk. En als je negatieve of destructieve energie genereert verdwijnen deze eigenschappen naar de achtergrond. Kinderen kunnen gemakkelijk weer enthousiast gemaakt worden, terwijl volwassenen vaker iets moeilijk vinden, vanwege de diep ingegraven patronen van negativiteit. Het kost dan heel veel tijd en moeite om dit te doorbreken om zo ‘moeilijk’ terug te brengen naar ‘mogelijk’.

Het intellect, één van de faculteiten van de ziel, is het vermogen dat we hebben om op basis van kennis onderscheid te maken. Het stuurt ons aan hoe we in situaties kunnen denken. Hoe verfijnder het intellect, hoe meer ik in de waarheid leef en hoe simpeler het wordt om besluiten te nemen.

Als ik in verwarring leef en niet kan onderscheiden wat de waarheid is, wordt het vermoeiend, verwarrend en moeilijk om besluiten te nemen. Dit is ook het geval bij gehechtheid waar we vele dingen beschouwen als te zijn van ons. De mind volgt het intellect en neemt aan dat wat ik denk, ook waar is. De gedachten die ik creëer op basis van de waarheid helpen bij besluitvorming.

Hoe ga ik om bij een probleemsituatie? Klagen beperkt mij in het zoeken naar alternatieven. Ik zal dus mijn perspectief moeten veranderen en creativiteit aan de dag leggen. Zo zullen moeilijke dingen mogelijk worden. Omdat niemand dat voor jou kan doen, zul je zelf aan de slag moeten gaan. Hiervoor heb je kracht nodig. Je moet durven om keuzes te maken waarbij het intellect nodig is. Ondersteund door wijsheid die in elk van ons van oorsprong aanwezig is.

Meditatie is een middel om deze kracht te ontwikkelen. Het herinnert je aan je innerlijke schoonheid en verinnerlijkt de connectie met de Bron. Bij een probleemsituatie moeten we soms heel diep graven om te achterhalen wat de oorzaak is. Soms zijn het  ervaringen of pijn uit het verleden die een blokkade opwerpen waardoor situaties moeilijk worden voor mij. Maar door de ander ook te zien als een spiritueel wezen net als jij, zal je innerlijke houding jegens de ander veranderen en zullen obstakels verdwijnen.

Als kind van de Oceaan van vrede en liefde, beschik ik ook over deze hogere kwaliteiten. Hoe meer zuivere gedachten ik creëer over mezelf hoe sterker ik word. Het affirmeren van deze zuivere gedachten in de vroege ochtend en ze ook te visualiseren brengt je energie van vrede omhoog en zul je gedurende de dag kalm en rustig zijn. Blijf jezelf steeds eraan herinneren dat je een vredevolle ziel bent en een kind van de Vader.

Zo zullen twijfels en gedachten dat je niet deugt, verdwijnen. Zeggen we dan, dat het moeilijk is of gaan we 1 letter veranderen waardoor het mogelijk wordt?

Srefidensie betekent onafhankelijkheid…..Beperk jezelf niet door oude negatieve dingen omhoog te halen, die negatieve energieën omhoog brengen.

Maar houd je zelf voor dat je het kan, je gaat ervoor en….. het is mogelijk.

Lezing 24-11-2020

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *