Lezing Brahma Kumaris: Nieuwheid……de kracht van transformatie

Het thema is ook ingegeven door het nieuwjaar. Deze spirituele kennis leert ons dat alles nieuw begint en dan oud wordt. Het is een cyclisch gebeuren.

We zijn allen eens geboren als een lieve, schattige nieuwe baby, klopt dit? Waarom zijn we dit vergeten? We slaan informatie en ervaring nu anders op.

De ervaring moeten we eerst weer herleven, anders vergeten we dit.

Wat is nieuw en wat is nieuwheid? Wat in mijzelf is nieuw? “Nieuwe gedachten”.

Elke dag maakt ons lichaam nieuwe cellen aan, maar het orgaansysteem wordt oud, dus zeggen we dat we ouder worden. Dit is een natuurlijk proces. Overal roept men om vernieuwing, maar echte vernieuwing zal niet komen als wij  blijven vasthouden aan oude gedachten, en aan deze snel verouderde wereld. Verandering is nog niet perse vernieuwing. De graad van corruptie en moreel verval is nu heel erg: ver weg van nieuwheid, want wat nieuw is, is puur. Zo spreken we van een nieuwe baby, omdat wij puurheid herkennen. Puurheid in materie is ook vervallen, zelfs de natuur/materie is niet meer puur.

Hoe vaak zeggen we niet: God kan deze wereld toch niet zo hebben gemaakt? 

Hij is de Allerhoogste en God creëert de nieuwe wereld. Daar is de allerhoogste graad van puurheid (Paradijs). Dus..Hoe zal de kwaliteit van leven geweest zijn in het Paradijs, in de Gouden Tijd. Hoe zullen de mensen en dieren daar zijn geweest? Antwoorden uit de zaal waren onder andere “stralend, liefdevol, respectvol, eenvoudig, empathisch, waarheidsgetrouw, harmonisch en geweldloos”. Hoe weten we dit? De ziel weet diep van binnen wat puurheid is en daarom verlangt de ziel ernaar. De ziel is vredevol en wil harmonie, respect en liefde.   

Deze kennis leert ons dat wat nieuw is oud wordt. Dat is de waarheid over ons spirituele zelf. Leven in het Paradijs is leven in waarheid en het beleven. Als ik zeg; ik ben een vredevolle ziel en diep van binnen ook weet, waarom word ik dan boos? 

We zijn nu in een periode van diep moreel verval, alles is oud en vervallen. Een paradigm shift is nodig om deze situatie te veranderen. Een plotselinge sprong van transformatie zal plaatsvinden, wanneer de kritieke massa bereikt is. We zullen ons moeten veranderen om te passen in een wereld die op waarheid berust. Om nieuwheid te creëren is er kracht en moed nodig. Het proces van transformatie is een innerlijk proces. We zullen ons in een persoonlijke relatie met de oorspronkelijke Bron verbinden. Mensen kunnen helpen, maar om transformatie teweeg te brengen, is een spiritueel bewustzijn nodig. We moeten ons zelf steeds eraan herinneren dat we een ziel zijn. Zo zullen dan ook de oorspronkelijke kwaliteiten omhoog komen.

We kunnen nieuwheid alleen ervaren als wij bij onszelf blijven en in staat zijn om negatief te transformeren naar positief. Kijk naar een lotusbloem die in vervuild water groeit, maar zich verheft boven alle rommel. Je zal moeten experimenteren met de spirituele kennis, wil je een nieuwe ervaring op doen. 

Want om deel te kunnen zijn van de nieuwe wereld zullen onze oude sanskaras moeten worden getransformeerd. 

Nieuwheid brengt altijd geluk.

Brahma Kumaris Spirituele Organisatie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *