Lezing Brahma Kumaris: “Op welk kanaal ben je afgestemd?”

Wie vindt het niet leuk om naar TV te kijken? Op TV zijn er verschillende kanalen die verschillende programma’s vertonen zoals cartoon, nieuws, weersberichten, discovery en films. Wanneer je een programma niet leuk vindt, kan je switchen naar een ander kanaal middels de afstandsbediening. In het leven  zijn er ook vele kanalen om ons heen waarop we kunnen afstemmen. Er is bv. drama, comedy, horror om ons heen. Wanneer je naar een comedy film kijkt en veel lacht, dan worden er natuurlijke stoffen gecreëerd in het lichaam die pijnverlagend werken. Wanneer je naar een horror film kijkt en bang wordt, raakt het lichaam gespannen. Iemand anders kan naar dezelfde horror film kijken en lachen omdat de enge beelden hem niet bang maken. De angst zit dus niet in een lelijk gezicht met lange tanden, maar de angst wordt door de persoon zelf gecreëerd. Alle kracht en gedachtenkracht gaat in de richting van hetgeen waar je bang voor bent.

Als ik mensen of situaties in mijn leven niet prettig vind, hoe kan ik dan switchen naar een ander kanaal’? Door mijn innerlijke afstandsbediening te gebruiken, waarmee ik de manier van denken over iemand of een situatie kan veranderen. De situatie waarin ik verkeer, is op maat gesneden voor mij. Er is daar een les voor mij om van te leren, wat voedend is voor het welzijn van mijn innerlijk wezen. Ik zal blijven steken, als ik niet leer uit de lessen die naar mij toe komen. Switch dus even naar de ‘discovery channel ‘om te ontdekken wat de les is. Gedachten hebben invloed op het welzijn van mijn mind en het welzijn van mijn lichaam. Hoe positiever ik in het leven sta, hoe meer ik innerlijke kracht ontwikkel. Ik word dan getrokken naar een hogere golflengte, dus een hoger energie niveau. Negatieve gedachten beschadigen de ziel en positieve gedachten voeden de ziel. Negatieve gedachten kunnen veranderd worden naar positieve gedachten door de kracht die ik in jezelf heb: het intellect. Het intellect werkt als een handrem. Wij allemaal hebben een creërende kracht in ons. We zijn geen slaven of slachtoffers, maar we zijn meesters. Meesters van ons leven en meesters die geluk kunnen creëren.

Wanneer we afgestemd zijn op God’s kanaal, dan werkt God aan het intellect: we krijgen inzicht waardoor we dan de kracht hebben om onze gedachten te verhogen. Verhoogde gedachten genereren geluk. Soms zetten we God aan de kant en hebben dan verwachtingen van andere golflengten. Verbind je met de Oceaan van Liefde en stem af op die ideale golflengte.. 

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *