Lezing Brahma Kumaris: ‘Zelfbeeld in relatie tot gezondheid, stress en suïcide’

In verband met Wellness Day werd door de organisatie: ‘Women & Girls Empowerment Network’ een beurs en meerdere presentaties verzorgd op het IMEAO-1 complex te Geyersvlijt op zaterdag 20 januari 2018.

De lezing van de Brahma Kumaris Suriname werd verzorgd door haar coördinator, Mw. Loes Bemmel, getiteld: ‘Zelfbeeld in relatie tot gezondheid, stress en suïcide’.

Een gezond zelfbeeld wordt gevormd door zelfrespect en  eigenwaarde. Onze zelfbeeld zouden we zelf moeten bepalen, en niet laten afhangen door mensen of krachten buiten ons. Als we aan gezondheid denken, richten we ons meestal direct op het fysieke. Echter is de innerlijke gezondheid ook belangrijk. Dat vertelt mij hoe ik in elkaar zit en of er balans is in mijn leven. Wanneer ik pijn ervaar, betekent het dat er een signaal naar mij toe wordt gezonden dat ik mijn innerlijke balans ben kwijt geraakt.

Ik ervaar verdriet, wanneer ik over mijn eigen grenzen ga, wanneer ik geen waarheid gebruik bij het nemen van beslissingen, wanneer ik niet eerlijk ben tegenover mezelf. Pijn en verdriet kunnen leiden tot stress en erger nog tot suïcide. Wanneer ik de les achter de pijn begrijp en daaruit leer, dan verhoogt mijn zelfbeeld.

Ik moet durven kijken naar mijn zelfbeeld, om beschadigingen te herstellen. Als mijn zelfbeeld daalt, word ik innerlijk zwak. Wanneer ik van mezelf houd, dan wordt mijn zelfbeeld hoog en sterk. Ik zou het mooiste zelfbeeld moeten creëren.

Op de vraag over wat te doen, wanneer je naar jouw grenzen wordt gedreven en je verstand zegt om niet uit te schelden, terwijl je van binnen wel wilt uitschelden. Het antwoord hierop was “Don’t suppress, don’t express, but transform” . Transformeer het negatieve naar positieve gedachten, woorden en handelingen. Zie de les, die jij moet leren. Doe er alles aan om de Waarheid heel dichtbij je hebben, zodat je goede keuzes maakt.

BRAHMA KUMARIS SPIRITUELE ORGANISATIE

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *