Lezing: Globalisatie, Cultuur en de “Global Village”, een veranderende wereldorde

Hein Raghoebar MSc. zal op dinsdag 11 juni a.s. om 19.30 uur i.v.m. de viering en herdenking van 146 jaar Hindostaanse Immigratie op uitnodiging van het Lalla Rook Museum, als onderdeel van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie, een lezing verzorgen over Globalisatie, Cultuur en de “Global Village”.

Globalisatie heeft sedert het bestaan van de moderne beschaving: mondiale-, economische, sociale-, communicatieve-, politieke- en culturele veranderingen opgang gebracht. In de geschiedenis van de mensheid zijn er drie technologische revoluties geweest die hebben bijgedragen tot een volumineuze toename van de productie, transport, handel en consumptie van goederen en diensten. Globalisatie verspreid kennis, wetenschap, technologie, religie, taal, kunst, filosofie, cultuur, kapitaal, handelsproducten, mensen, goederen, diensten etc. over de aarde. Bedrijven, instituten, huishoudens en individuen gaan er toe over, de opgelegde vormen van globalisatie over te nemen. Door globalisatie ontstaat er steeds meer interdependentie tussen verschillende staten (in regionale- en continentale vrije handels zones) in contradictie met de “Global Village”, het kleiner worden van de aarde. Maar er zijn voor- en tegenstanders van globalisatie!

De Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie
Het Lalla Rookh Museum organiseert op elke derde vrijdag van de maand een “themaavond”. Deze lezing vindt plaats in de Ballroom, Gebouw 2 van het Lalla Rookh Complex aan de Lalla Rookhweg 54 te Paramaribo. Het Lalla Rookh Museum is elke vrijdag geopend van 18.00 U. – 20.00 U. De toegang voor het museum en de lezing is gratis.


Noot: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Secretariaat van de NSHI tel.: 531361 of 531362

NSHI

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *