Lezing over zakendoen met India

Surinamers moeten meer gebruik maken van de mogelijkheden die India op diverse gebieden biedt. Naast studiebeurzen en cursussen, is er ook financiering beschikbaar voor projecten die individuen, bedrijven of organisaties kunnen indienen bij overheidsinstanties van dat land. Een aantal programma’s en mogelijkheden zijn donderdag uitgebreid uitgelegd door de ambassadeur van India in Suriname, Mahender Singh Kanyal. De lezing is georganiseerd door de Kenniskring in samenwerking met de Organisatie Hindu Media in Suriname en de Indiase ambassade.

Het thema was ‘Doing business with India’. Shanti Mungra, vertegenwoordiger van de Kenniskring, stelt dat deze mogelijkheden niet nieuw zijn. Volgens haar biedt India deze kansen al heel lang. Echter, de samenleving nog onvoldoende op de hoogte van deze voordelen. “Er zijn veel meer plaatsen gereserveerd voor Suriname. Wij hebben een bevoorrechte positie bij India, dus er is echt veel meer te halen voor ons. Er is bijvoorbeeld een programma voor ouderen hier die het niet kunnen betalen, maar wel graag naar India willen, dat ze een verzoek kunnen indienen voor zo een trip”, benadrukt Mugra.

De programma’s zijn niet alleen voor de Indiërs in diaspora bestemd, maar ook voor degenen met wie zij samenleven. Een ander programma dat veel voordelen met zich zal meebrengen is de heractivering van de SurinameIndia kamer van koophandel. Volgens de vertegenwoordiger van de Kenniskring was deze samenwerking een hele tijd verwaarloosd, maar sinds kort is de draad weer opgepakt. De ambassadeur stelt dat een groot deel van de projecten gratis is.

Het streven is om vooral jongeren zoveel mogelijk te interesseren om gebruik te maken van de geboden kansen. “Veel van de mensen hier zijn niet eens op de hoogte van wat de Indiase overheid aanbiedt. Ik heb daarom gemeend om deze informatiesessie te houden.” Hij zegt dat zijn land zoveel mogelijk kennis wil overdragen aan de mensen in diaspora. “Wat ze dan leren, kunnen ze toepassen of delen met de rest van de gemeenschap hier”, legt Kanyal uit.

Bron: de Ware Tijd (27 oktober 2018)

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *