Lions Kwatta Landbouw en Duck Curry Event 2017


De 9e Lions Club Kwatta landbouwtentoonstelling is geopend op zaterdag 25 maart te Weg naar Zee. Club President Raj Narain gaf in zijn welkom speech de redenen aan voor de jaarlijkse organisatie van de expositie. Jongeren hun interesse opwekken voor de land- en tuinbouw is de hoofd drijfveer.

Als dank voor de ondersteuning door het ministerie van LVV werd aan het ministerie een award aangeboden.

De voorzitter van de DNA, de dc van Coronie en de hele Lions familie en chairpersons waren aanwezig. Op deze landbouwbeurs staan er  40 stands en op zondag 26 maart wordt tegelijk ook de ‘Duck Curry Competition’ gehouden.

LVV Minister Suresh Algoe verrichtte de opening en dankte de Lions Club Kwatta voor de organisatie van deze tentoonstelling. Het thema “ Voedselzekerheid, Veilig voedsel productie en Exportverhoging “, was deel van zijn betoog ter vervanging van de 200 miljoen USD die Suriname aan voedsel jaarlijks importeert.

Hij riep op het agrarisch potentieel nog intensiever te gebruiken ter creatie van werkgelegenheid. Ook moeten Surinamers samen bouwen aan de verdere ontwikkeling van de veeteelt en visserij sector.

Aan de voorzitter van de landbouwcoöperatie Kwatta, de heer Wim Baijnath werd door Ara Travel zaden van een speciaal Colombiaans zuurzak ras aangeboden.

Morgen duurt de beurs ook nog de hele dag.

Bron: OHM