Mahárishi Mahesh Yogi: “De regering geeft wat het volk verdient”

Mahárishi: Elke regering is de onschuldige weerspiegeling van het collectieve bewustzijn (collectieve karma) van de natie.

Vraag: Maar wat als een regering corrupt is? 

Mahárishi: “Dan is dat de weerspiegeling van de totale corruptie van alle mensen in de natie. De regering is altijd onschuldig – ze kan alleen  geven wat de mensen verdienen. De regering is de geconsolideerde bestemming van de natie. 

Commentaar: Nu bevinden we ons in het midden van een tijd van zuivering. Leiders zijn beperkt in hun vrijheid om te handelen wanneer het nationale bewustzijn in een staat van turbulentie verkeert. Dan zal de overheid altijd wanordelijk functioneren. 

Mahárishi: “Om orde te scheppen, moet wanorde worden opgeheven; en om het opheffen onder controle te houden, moeten wij, die aan de basis staan, op het niveau van Para ( is Zuiver Bewustzijn, Transcendent Bewustzijn), Para zijn. Dat wil zeggen, onbereikbaar voor de onrust aan de oppervlakte . In die geïntegreerde toestand, zullen de snel bewegende chaos en verandering op een gestage manier voorbijgaan. 

We moeten dus heel stabiel zijn. We moeten oppassen dat we niet van streek raken door kleine of grote dingen. Als we onze basis verliezen, onze waardigheid,  dan zal de faseovergang (naar verlichting) veel langer duren. 

Geef geen belang aan dingen die ons van streek kunnen maken. Dit is een zeer kostbare tijd voor de wereld. Alles hangt af van hoe ons bewustzijn is; laat dit niet instabiel worden. Ons bewustzijn is de basis van al deze transformaties. Meer dan ooit vereist de tijd dat we volledig onszelf blijven. Het is een zeer delicate tijd voor ons – we mogen niet boos, onverschillig of verdrietig worden; we moeten gewoon als een oceaan zijn. De evolutionaire kracht in ons wordt wakker: we” triggeren” het en verlaten het, en na enige tijd moeten we het opnieuw triggeren.  Zo wordt elke keer het niveau van zuiverheid, ontwaken, steeds verhoogd. ” 

Maharishi Mahesh Yogi, Vlodrop Holland, 5 mei 1992

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *